Hyperopie of verziendheid is een oogaandoening die vaak voor komt bij oudere mensen. Het betekent dat je zicht dicht bij je ogen niet zo goed is. Het kan voor komen dat je moeite hebt met lezen, schrijven of naar een computerscherm kijken wanneer je last hebt van verziendheid. Vaak treed verziendheid op vanaf een jaar of 40 à 50 en wordt het naarmate de jaren vorderen iets erger.

Gelukkig is verziendheid vrij eenvoudig te verhelpen met een leesbril of multifocale glazen. De mate van verziendheid wordt aangeduid met een +teken met een getal erachter. Vaak begint het bij +0.5 en de wat sterkere leesbrillen hebben een sterkte van bijvoorbeeld +3 of +4. Het prettige aan leesbrillen is dat je ze vaak voor een klein bedrag bij de drogisterij of supermarkt kunt kopen. Maar zijn deze goedkope leesbrillen wel zo goed voor je ogen? Brengen ze geen schade toe aan de ogen? Of kun je echt beter kiezen voor een wat duurdere leesbril van een specialist zoals leesbrilhuis.nl? In deze tekst geven we je het antwoord op deze vraag.

Schadelijk of niet?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goedkope leesbrillen zijn niet direct schadelijk of slecht voor de ogen. Voor mensen die de leesbril maar zelden of bijna niet gebruiken kan een goedkope leesbril prima volstaan. Het is ook een handige optie als je op vakantie of een andere trip jouw eigen kwaliteitsleesbril bent vergeten en voor een paar dagen wil vervangen. Om deze reden zijn de wat voordeligere leesbrillen ook opgenomen in het assortiment van leesbrilhuis.nl.

leesbril met menu kaart

Als je de leesbril vaak gebruikt en zo goed mogelijk zicht wil door de leesbril, kunnen we echter toch aanraden om een wat duurder exemplaar aan te schaffen. De goedkopere brillen zijn zo voordelig omdat ze op zeer grote schaal zijn gemaakt. De brillen zijn gemaakt van goedkopere materialen en bij de productie wordt er van een gemiddeld oog uit gegaan met een bepaalde sterkte. Dit gemiddelde oog bestaat echter haast niet waardoor deze goedkope brillen vaak niet goed bij jouw oog passen. Tenzij je heel veel geluk hebt, komt het bijna niet voor dat beide ogen dezelfde afwijking hebben die ook nog eens precies op een heel of half punt uitkomen. Het feit dat de bril niet goed bij jouw ogen past zorgt weer voor vermoeide en gespannen ogen. En dat is nog niet het enige: onderzoek heeft uitgewezen dat bij veel goedkopere leesbrillen uit drogisterijen en supermarkten de glazen niet even ver van de neus af staan of de afstand tussen de centra van de glazen te groot is. Hierdoor ontstaat nog meer spanning op de ogen en zal je zicht mogelijk zelfs verslechteren.

Hoewel er dus geen directe schade aan de ogen ontstaat is het af te raden om voor langere tijd een goedkope leesbril te dragen. Als je er toch voor kiest om een goedkopere leesbril aan te schaffen omdat je deze zelden gebruikt, willen wij je graag aanraden om de bril in de winkel te passen en te proberen hoe het lezen van een tijdschrift of iets dergelijks gaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de minst slechte leesbril voor jouw ogen te pakken hebt!

Waarom een duurdere leesbril?

In plaats van een goedkope leesbril kun je beter kiezen voor een kwaliteitsbril van een specialist als leesbrilhuis.nl. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Een wat duurdere leesbril van een goed merk als Porsche Design of Ray-Ban is een garantie voor een montuur van topkwaliteit. Deze brillen zijn gemaakt om lang mee te gaan en dagelijks te gebruiken.

Je kunt de duurdere leesbrillen kopen met een vaste sterkte maar het is uiteraard ook mogelijk om glazen op maat te laten slijpen. Zo heb je de zekerheid dat de leesbril helemaal bij jouw ogen past en jou helpt zo goed mogelijk te zien zonder enige schade aan de ogen toe te brengen. Een leesbril op maat laten maken kan bij leesbrilhuis.nl al binnen 5 tot 7 werkdagen. Zo heb je in een week de leesbril die helemaal op jouw ogen is afgestemd al op de deurmat liggen.

Tip: Kies voor een bril met op maat geslepen glazen, dit is ontspannend voor je ogen voor een optimaal gebruik!

Met een duurdere en kwalitatief hoogwaardige leesbril geef je jouw ogen de bril die ze verdienen. Deze bril kun je zonder problemen iedere dag gebruiken en bovendien zien ze er vaak ook nog erg modieus uit. Waarom zou je genoegen nemen met een minder zicht als je de leesbril lange tijd vaak wilt gebruiken? Op naar de opticien voor een professionele oogmeting en bestellen maar die goede leesbril van leesbrilhuis.nl! Een goedkope leesbril die in de buurt van jouw sterkte komt is een uitstekende reservebril om achter de hand te hebben maar het is echt beter hem niet te vaak te dragen.

Shop hier jouw kwalitatief hoogwaardige leesbril!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over de verschillen tussen een goedkope en duurdere leesbril. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.