Als brildrager is moet je jouw bril regelmatig reinigen. Veel brildragers maken hun glazen schoon met spullen die ze binnen handbereik hebben, zoals de kleding die zij die dag dragen. Deze hebben echter een negatief effect op de levensduur van de glazen. In dit artikel leggen wij uit hoe jij gemakkelijk zelf een reiniger kan maken zonder dat je daar geld voor uit moet geven.

Brilreiniger

Wanneer er vlekken op jouw glazen blijven zitten kunnen ze op den duur beschadigen. Het schoonvegen aan je shirt of mouw zal dan niet zoveel effect hebben. Zorg er daarom voor dat je jouw leesbril grondig schoonmaakt met een brilreiniger. Een brilreiniger in de winkel kan duur zijn, daarom kiezen veel mensen ervoor om zelf een reiniger te maken.

Tip!
Gebruik nooit papieren zakdoekjes om jouw glazen schoon te maken. In papieren zakdoekjes zitten houtvezels die de glazen kunnen beschadigen. De stofdeeltjes (houtvezels) in de zakdoekjes bewegen zich van de ene naar de andere kant van de bril, zie foto. Hierdoor wordt het glas steeds matter en dat belemmert je zicht. Zelfs de krasjes die te klein zijn om met het blote oog te zien, kunnen oogirritaties veroorzaken.

Schermafbeelding 2018 11 21 om 13.27.06

Foto: MisterSpex

Toch geen zin om zelf aan de slag te gaan? 

Kijk dan eens naar de HG brillenreiniger op Bol.com:

Brilreiniger maken in 5 stappen

Voor dat we beginnen met ons stappenplan is het handig om de volgende benodigdheden erbij te pakken:

  • Klein plastic flesje, zie foto (verkrijgbaar bij iedere drogist of HEMA)
  • Water
  • Trechter
  • Schoonmaakalcohol
  • Brillendoekje (microvezel)

Stap 1:

Pak het flesje waar je de brillenreiniger in wilt doen. Het makkelijkst is om een flesje te gebruiken waarmee je kan spuiten.

12

Stap 2:

Draai het dopje van het flesje af en plaats vervolgens een trechter op het flesje. Mocht je geen trechter binnen handbereik hebben kun je een maatbeker gebruiken.

1

Stap 3:

Giet vervolgens schoonmaakalcohol in het flesje. Vul het flesje tot het ongeveer ¾ gevuld is.

Stap 3

Stap 4:

Vul het overige ¼ deel met water. Draai het dopje op het flesje en start met schudden. Dt doe je ongeveer 10 seconden.

water

Stap 5:

Breng een beetje reiniger aan op jouw bril en poets hem vervolgens met een droog microvezeldoekje. Je zult zien dat je glazen weer brandschoon zijn!

Stap 5

Je hebt nu jouw eigen brillenreiniger gemaakt en toch weer een paar euro bespaard. Je bril is weer schoon en klaar voor gebruik. Dit ging wel erg gemakkelijk toch?

iStock 46519312 MEDIUM

Foto:  Pearle

Schoonmaakmiddel gebruiken om een bril te reinigen

Mocht je geen tijd hebben om zelf een brillenreiniger te maken, kun je jouw brilglazen ook nog schoonmaken met afwasmiddel. Met een druppel afwasmiddel en warm water maak je jouw brilglazen brandschoon. Veeg je glazen door cirkelvormige bewegingen daarna met een zachte doek af. Gebruik een wattenstaafje voor de plekken waar je niet bij kunt komen. Vermijd het schrobben van de glazen, op deze manier beschadig je ze.

Toch teveel werk?

Vind je dit alles toch teveel werk, bekijk dan eens deze handige brilreiniger op Bol.com. De HG Brilreiniger reinigt en ontvet vette en vieze brillenglazen in een handomdraai:

Tip! Probeer je bril niet bij de glazen vast te pakken zodat er geen vingerafdrukken ontstaan. Mocht je je bril afzetten, leg hem dan niet op de glazen neer. Je kunt ervoor kiezen om ’s nachts je bril in een brillenkoker te doen. Op die manier blijft je bril langer schoon.

Na het lezen van deze blog kun jij zelf eenvoudig een brilreiniger maken. Mocht je dit artikel interessant vinden, deel hem dan met andere brildragers! Onderaan vind je nog meer blogs met handige tips voor brildragers.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Zelf brillenreiniger maken? Lees hier hoe!

  1. Jan met de bril zegt:

    Schoonmaakmiddel gebruiken is geen goed idee wanneer je bril een beschermlaagje heeft (antikras, oid) Dan kunnen bepaalde schoonmaakmiddelen dat laagje deels oplossen en kan je je bril weggooien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.