Veel mensen zien een leesbril als een saai object wat zij tegen hun wil in moeten dragen. Toch hoeft een leesbril niet altijd saai te zijn. Leesbrilhuis biedt een enorm assortiment aan trendy brillen van diverse soorten merken, vormen en kleuren. Maar welke leesbrillen zijn er eigenlijk? In deze blog lees je welke verschillende leesbrillen er zijn.

Een multifocaal of bifocale bril?

Voor mensen die dichtbij niet meer scherp kunnen zien zijn er normale leesbrillen voorzien van een plus sterkte. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die zowel veraf als dichtbij niet scherp kunnen zien. Voor deze mensen zijn bifocale of multifocale brillen een oplossing. Bij deze brillen loopt de sterkte van boven naar beneden, waarbij je dus boven in de verte kan kijken en onderin het leesgedeelte zit. Super handig! Het verschil tussen multifocaal en bifocaal is dat bij bifocaal er een duidelijke scheidingslijn zit tussen boven en beneden, terwijl het bij multifocaal geleidelijk overloopt.

Een multifocale of bifocale bril koop je wanneer je van zowel dichtbij als veraf niet goed meer ziet.

De Computerbril – bescherming tegen beeldscherm

Een leesbril is niet alleen handig om scherper te zien, maar kan ook als bescherming werken. De computerbrillen van onder andere Frank and Lucie, Blueberry en Croon zijn voorzien van een blauw licht filter. Deze blauw licht filter beschermt je ogen tegen de UV-straling die af komt van je beeldscherm. We worden vandaag de dag erg veel blootgesteld aan de deze straling en dus is het belangrijk dat we onze ogen hiertegen beschermen. De straling kan zelfs zorgen voor branderige ogen, traanogen of zelfs hoofdpijn.

Welke bril past bij jouw gezicht?

Op Leesbrilhuis.nl heb je keuze uit allerlei soorten vormen leesglazen. Het kan niet gek genoeg. Rechthoekig, rond, ovaal, piloot, vierkant of vlindervormig. Het mooie is dat je dus de leesbril kan vinden die perfect past bij je gezicht. Vind je dit lastig in te schatten? Dan kan je altijd om advies vragen bij Leesbrilhuis.

Weet jij niet zo goed welk model bij jouw gezicht past lees dan het artikel welke leesbril past bij mijn gezicht. 

Meer dan 35 verschillende merken

Leesbrilhuis is het bewijs dat leesbrillen niet saai zijn. Het biedt maar liefst meer dan 35 merken waaruit je je ideale leesbril kan kiezen. Ray-Ban, Frank and Lucie, Proximo, Eyebobs, I Need You, Calvin Klein en nog veel meer! Van spotgoedkoop tot aan de wat duurdere modellen, je krijgt altijd waar voor je geld. Er wordt bij Leesbrilhuis veel waarde gehecht aan de prijskwaliteit verhouding.

Leeszonnebril voor bescherming tegen de zon

Je kent het probleem wel. je wilt in de zomer een lekker boek kunnen lezen in de zon, maar tegelijkertijd je ogen ook beschermen tegen de zon. Dat is geen enkel probleem met de zonneleesbrillen van Leesbrilhuis.nl. Je kunt alles op scherpte zien en bent ook beschermd voor het felle licht van de zon. Het is ook nog mogelijk bij sommige leesbrillen om Clip-on zonneglazen apart bij de leesbril te krijgen. Zo hoef je niet steeds te switchen van leesbril naar zonnebril.

Andere accessoires

Naast de leesbrillen zijn er ook nog een groot aantal accessoires verkrijgbaar die handig zijn voor bij de leesbril. Zo krijg je vaak een hoesje al bij de aankoop van een leesbril. Maar er zijn bijvoorbeeld ook leuke brilkettinkjes verkrijgbaar voor bij de leesbril. Of wat dacht je van een klassieke monocle! Leuk als cadeau? Bekijk het allemaal op Leesbrilhuis.nl

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over welke leesbrillen er allemaal zijn. Wil je nog meer weten over brillen bekijk dan nog dan ook nog onze andere blogs.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Welke leesbrillen zijn er?

  1. Dessie Kember zegt:

    Een leeszonnebril moet een ieder hebben. Het is heel erg handig, omdat het twee functies heeft. Ik kan nu gewoon lekker buiten in de zon zitten en een boek lezen, zonder dat ik last heb van het licht van de felle zon.

  2. Kevin J. zegt:

    Als ik dit artikel niet had gelezen, zou ik het verschil tussen een multifocaal en bifocale bril nogsteeds niet weten. Morgen heb ik een afspraak bij de opticien. Ik ben er zeker van dat hij mij een bifocale leeszonnebril zal laten aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 579 reviews.