Er is gelukkig steeds meer aandacht voor een goede verzorging van de ogen. Je hebt er immers maar twee van en een goed zicht is in het dagelijks leven heel belangrijk. Vroeger liepen mensen vaak jarenlang met een oogafwijking, maar tegenwoordig gaan de meeste mensen direct naar de opticien als ze niet goed kunnen zien. Er zijn verschillende soorten oogafwijkingen en de bifocale bril biedt een 2-in-1 oplossing voor twee van deze oogafwijkingen.

Verschillende oogafwijkingen

De bekendste oogafwijking wordt bijziendheid genoemd en dit houdt in dat je van ver af niet goed kunt zien. Vaak treedt bijziendheid op vanaf een jaar of 10 en zal degene die er last van heeft een bril of lenzen gaan dragen.

De mate van bijziendheid en dus de sterkte van de glazen of lenzen wordt aangeduid met een -teken met een getal erachter. Een andere veelvoorkomende oogafwijking die vooral voor komt bij wat oudere mensen is verziendheid. Dit houdt in dat je veraf nog wel goed kunt zien maar dichterbij de ogen niet meer.

Verziendheid geeft hierdoor problemen met bijvoorbeeld lezen en kijken naar de smartphone. Voor deze oogafwijking kiezen de meeste mensen voor een leesbril die snel op en af kan worden gezet. Bij verziendheid wordt de sterkte van de glazen aangegeven met een +teken met een getal erachter. Verziendheid treedt vaak op bij mensen vanaf een jaar of 40 en wordt naarmate de jaren vorderen vaak erger.

Een veelzijdige oplossing

Het komt veel voor dat mensen zowel bijziend als verziend zijn. Omdat het vervelend is om steeds te moeten wisselen van bril is er een veelzijdige oplossing op de markt gebracht: de bifocale bril.

In het glas van deze bril zit een deel om de bijziendheid te compenseren en een deel om de verziendheid te compenseren. Zo kun je zowel veraf als dichtbij goed zien met deze bril als je over beide oogafwijkingen beschikt. Het gedeelte voor dichtbij zien zit vaak onder in de glazen waardoor het met een bifocale bril vaak nodig is een boek of krant wat lager te houden dan bij een leesbril het geval zou zijn.

TIP: Leesbrilhuis.nl verkoopt niet alleen bifocale leesbrillen maar ook bifocale zonnebrillen!

Er bestaan ook multifocale brillen waarbij de overgang tussen het – en + gedeelte wat geleidelijker is. Het voordeel van multifocale glazen of trifocale glazen ten opzichte van bifocale glazen zit hem in het feit dat je door die glazen ook optimaal kunt zien op een middenafstand van tussen de 40 en 80 centimeter. De extra werking van deze glazen is vergelijkbaar met het gebruik van een computerbril.

bifocale leesbril

Foto: www.pinterest.com

Bifocale bril kopen

Om te bepalen welke sterkte je nodig hebt is een bezoekje aan de opticien een must. Deze opticien zal ook bepalen wat voor type glazen je nodig hebt. Er zijn vier verschillende soorten bifocale glazen, namelijk: Round Segment, C Segment, D Segment en Executive glazen.

Soms kan het ook nodig zijn een multifocale bril te nemen, maar in veel gevallen volstaat een bifocale bril. Wanneer je de sterkte en het type glazen weet, kun je een bifocale bril gaan uitzoeken. Bij leesbrilhuis.nl kun je een groot aanbod aan mooie bifocale brillen vinden tegen scherpe prijzen. Er worden bifocale brillen verkocht van gerenommeerde merken als I Need You en Eyebobs. Ook bifocale zonnebrillen behoren tot het assortiment van deze uitgebreide webwinkel.

Je kunt niet alleen standaard bifocale brillen bestellen maar ook glazen op jouw gewenste sterkte laten slijpen. De op maat geslepen brillen worden binnen 5 tot 7 werkdagen geleverd terwijl de standaard brillen al na twee werkdagen bij jouw huis worden bezorgd.

TIP: Wanneer je er voor kiest om een bril op jouw gewenste sterkte te laten slijpen is het niet meer mogelijk om de bril te retourneren.

Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Mailen kan naar Info@leesbrilhuis.nl of via het contactformulier op onze website. Ook zijn we telefonisch bereikbaar, op werkdagen van 09:00 tot 17:00 op het nummer 026-3638459.

Een bifocale bril is voor veel mensen een ideale oplossing voor twee oogafwijkingen!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over bifocale brillen. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

De verschillen tussen multifocaal, bifocaal en varifocaal

Het is echter nog niet altijd even makkelijk om een geschikte bril te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit multifocale, bifocale en varifocale glazen. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen deze glazen? Je leest het in deze blog.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 579 reviews.