Je hebt een leesbril nodig, maar weet nog niet zo goed de verschillen tussen enkele leesbrilsoorten. Dan zit je hier goed. Leesbrillen zijn namelijk niet meer standaard. Er zijn verschillende sterktes, vormen en kleuren. Maar er zijn ook verschillende soorten leesbrillen: bifocaal, multifocaal, standaard en leeszonnebril. Hieronder geven we je een kort overzicht van wat alles precies inhoudt.

Standaard leesbril

Eigenlijk bestaat die niet meer. Elke leesbril heeft wel iets op zich die de leesbril uniek maakt. Zeker op Leesbrilhuis.nl. Met “standaard leesbril” bedoelen we een leesbril die volledig voorzien is van één sterkte leesglas. Dit betekent dat zowel het linker als rechter glas dezelfde sterkte heeft. Verder is zo’n “standaard leesbril” uiteraard in vele maten, kleuren en vormen verkrijgbaar. Op Leesbrilhuis.nl vindt je de meest exclusieve merken zoals Calvin Klein, Porsche en nog veel meer voor een zeer scherpe prijs.

Weet jij nou niet welke sterkte leesbril jij nodig hebt doe dan de gratis oogtest en kom erachter!

Bifocale leesbril

Een bifocale leesbril is eigenlijk heel simpel. Het bovenste gedeelte van de leesbril is bedoeld voor verziendheid en het onderste gedeelte is bedoeld voor bijziendheid. Zo kun je dus je leesbril ophouden wanneer je iets van veraf scherp wilt zien. Kenmerk van de bifocale leesbril is dat er een duidelijke scheiding is tussen het onderste en bovenste gedeelte van het leesglas.

Multifocale leesbril

Een multifocale leesbril is zeer vergelijkbaar met een bifocale leesbril. Net zoals bij een bifocale bril zitten er verschillende sterktes in de boven- en onderkant van de leesbril. Het verschil is dat bij een multifocale leesbril de sterkte geleidelijk oploopt en je dus scherp ziet op elke afstand in tegenstelling tot een bifocale leesbril waarbij de scheiding duidelijk wordt door een acute overgang in scherpte in het midden.

Leeszonnebril

Voor degene die lekker op zijn gemak een boek wil lezen in de zon zijn er leeszonnebrillen. Dit is een zonnebril op sterkte waardoor je zowel beschermd bent tegen de zon als van dichtbij kan lezen. Super handig! Op Leesbrilhuis.nl vindt je verschillende leeszonnebrillen. Populaire merken zijn onder andere Frank and Lucie, Ray-Ban en I Need You.

Apart inslijpen

Sommige leesbrillen op Leesbrilhuis.nl worden speciaal voor je ingeslepen in de perfecte sterkte. Hierbij heb je de mogelijkheid om bij beide ogen een andere sterkte te kiezen. Bij sommige mensen verschillen beide ogen in scherpte en dienen de leesglazen dus verschillende sterktes te hebben. Deze leesbrillen zijn niet meer terug te sturen, omdat ze speciaal voor je op maat worden geslepen.

Hoe werkt een oogmeting?

Ongelofelijk veel diversiteit

Zoals al eerder vermeld werd is er eigenlijk geen sprake meer van een “standaard leesbril”. Een leesbril kan in allerlei rare vormen en maten voorkomen. Bij Leesbrilhuis.nl is er voor ieder wat wils. Zowel in kleurencombinaties als in extra tools brengt heb je de leukste en origineelste leesbrillen. Zo krijg je bij veel leesbrillen een gratis hoesje zodat de leesbril makkelijk opgeborgen kan worden en goed mee op reis kan. Ook kun je eenvoudig contact opnemen met de klantenservice voor de nodige vragen of advies over welke leesbril het beste bij je past. Neem een keer een kijkje in het assortiment van Leesbrilhuis.nl en laat je verbazen.

Shop hier jouw eerste leesbril!

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.