Houd je een oogje in het zeil? De ogen zijn een van onze belangrijkste zintuigen en dus is het belangrijk dat we goed blijven zorgen voor onze ogen. Op een gegeven moment wordt het onvermijdelijk dat je ogen achteruit gaan en dat je een leesbril nodig hebt. Je kunt er echter wel voor zorgen dat je ogen in een goede staat blijven door bepaalde dingen te doen of laten. In deze blog wordt er meer inzicht gegeven daarover.

Bescherm je ogen tegen de zon

Bijna iedereen houdt er van om lekker in de zon te zitten. We weten allemaal dat de UV-straling van de zon schadelijk is voor de huid. Ook voor de ogen is de straling niet al te best. Het kan zorgen voor verschillende nare oogziektes. Zorg er dus voor dat je voorzien bent van een zonnebril. Wil je een boekje lezen in de zon? Geen probleem, dan kun je gewoon kiezen voor een leeszonnebril.

Tip: wist je dat je op Leesbrilhuis.nl diverse keuze hebt uit mooie leeszonnebrillen?

Voorkom computerogen met een computerbril

We zitten tegenwoordig massaal achter computers, tablets, smartphones en nog vele andere beeldschermen. Wist je dat er blauw licht van uw beeldscherm af komt wat kan zorgen voor, prikkelende- of tranende ogen, hoofdpijn en vermoeidheid. Het is dus belangrijk dat je af en toe een computerpauze neemt. Nog beter, neem een leesbril voorzien van blauw licht filter. Deze beschermt je tegen het blauw licht van je beeldscherm.  Merken zoals Blueberry en Frank and Lucie zijn speciaal gemaakt om je te beschermen tegen blauw licht.

Tip: wist je dat Leesbrilhuis.nl diverse merken computerbrillen heeft?

Gezond eten ook belangrijk voor de ogen

Het klinkt cliché, maar het is toch echt zo. Ook je ogen worden beïnvloed door wat je eet. Bepaalde voedingsmiddelen als citrusvruchten, groene bladgroenten en volkoren producten bevorderen de gezondheid van je ogen waardoor de ogen zolang mogelijk in een goede staat blijven.

Aanhoudende last van de ogen? Doe er wat aan!

Het is heel begrijpelijk dat je niet graag naar de arts gaat om het minste of geringste. Dat hoeft ook helemaal niet! Toch is het wel belangrijk dat je je ogen goed in de gaten houdt en bij blijvende klachten even langsgaat bij een arts. Vaak zijn de klachten goed op te lossen zodat je er verder geen last meer van hebt. Twijfel je over de scherpheid van je zicht? Doe dan eens een oogmeting. Op de pagina “hoe bepaal ik mijn sterkte?” lees je alles over hoe je het beste een oogmeting kan doen. Doe je dit liever bij de opticien maar weet je niet hoe een oogmeting in zijn werk gaat? Lees er dan op onze blog meer over.

Een goed gevoel

Zoals bekend is het normaal dat je ogen vanaf een bepaalde leeftijd achteruit gaan. Toch is het fijn als je weet dat de ogen van goede kwaliteit zijn. Zorg er dus voor dat je jouw ogen niet verwaarloost en ze na je 40ste regelmatig blijft controleren. Zo blijf je op de hoogte van de staat van je ogen en zul je niet voor eventuele verrassingen komen te staan.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog wat meer bewust geworden over hoe je je ogen het beste kunt beschermen. Wil je nog meer weten over brillen, jouw ogen of andere gerelateerde zaken, bekijk dan nog dan ook nog onze andere blogs.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.