Jonger lijken met een bril

Jonger lijken met een bril

Ouder worden het hoort bij het leven, de een is er blij mee de ander wat minder. Ook onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril. Een reden hiervan is dat men vindt dat zij hierdoor ouder lijken. Dit hoeft niet zo te zijn! Lees de onderstaande tips waardoor je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Er zijn heel veel mensen die met tegenzin een bril dragen. In veel gevallen dragen zij nog hun allereerste bril. Dit is waarschijnlijk een zo onopvallend mogelijk model. De kans is namelijk groot dat dat toen je jouw eerste bril aanschafte, je niet heel blij was met het idee van een bril dragen. Tegenwoordig zijn de minder opvallende brillen echter niet meer van deze tijd.

Koop eens een nieuwe bril!

Net als iedereen koop ook jij wel eens iets leuks voor jezelf. Je struint de hele stad af naar je favoriete spijkerbroek of shirt. Maar waarom geen nieuwe bril? Veel brildragers wachten vaak jaren met het aanschaffen van een nieuwe bril. Een bril is een trendgevoelig product en de kans is dus groot dat jij al lang toe bent aan iets nieuws.

Eenmaal een nieuwe bril op je neus, zal je verrassen. Op kantoor horen we altijd hetzelfde: “dit had ik veel eerder moeten doen”. Voor het geld hoef je het ook niet te laten. In onze webwinkel heb je al een goedkope leesbril voor minder dan een tientje. Zo kan je zonder hoge kosten weer een trendy leesbril dragen. Zie hieronder een kleine greep uit onze voordelige leesbrillen.

Opvallende bril

Jonger lijken met een bril, hoe doe ik dat?

Oké, nu nog de grote vraag: “hoe lijk ik nu jonger met een leesbril?”. Dit valt of staat met het model. Zo wordt er vaak gekozen voor een kleine bril of een bril met klein montuur, met de gedachten dat de bril minder opvalt en je hierdoor jonger zou lijken.

Maar dat is niet zo! Vaak zorgen dit soort brillen zelfs voor een oudere uitstraling. Kies daarom voor een bril die opvalt. Brillen worden tegenwoordig niet meer gezien als hulpmiddel voor je ogen maar als trendy accessoire!

Tip: wil je jonger lijken met een bril? Kies dan niet voor een onopvallend model. Kleine brillen of brillen zonder montuur zorgen er juist voor dat je er ouder uit ziet.

Let bij het aanschaffen van een nieuwe bril ook op bepaalde dingen zoals:

> Ga voor een breder montuur

Een montuur met een brede rand is altijd goed. Probeer daarom eens een breder montuur. Let wel goed op je gezichtsvorm en welk type bril daarbij past. Lees hier voor de gids “Welke leesbril past bij mijn gezicht“.

 

> Kies voor meer in plaats van minder

Veel mensen kiezen voor een onopvallend model; een kleine bril zonder groot of aanwezig montuur. Dit werkt echter averechts. Kies daarom voor een opvallende bril die de aandacht naar je ogen brengt.

 

> Doe eens: gek kies voor kleur

Probeer eens iets anders en kies voor een opvallende kleur. Een rode bril bijvoorbeeld laat mensen met blauwe ogen schitteren. Niet alleen is een frisse kleur opvallend maar ook geeft heeft je een vrolijke uitstraling. Is kleur niet echt jouw ding? Kies dan eens voor een montuur dat doorzichtig is.

 

> Dames: probeer een vlinderbril

Een vlinderbril is één van de hipste type brillen op dit moment. En dat is niet voor niks, want dit model legt de nadruk op je jukbeenderen. Dat zorgt voor extra vorm in je gezicht. En de vlinderbrillen van nu zijn een stuk minder opvallend dan een paar jaar geleden.

Tip: twijfel je of een bepaald model leesbril bij je gezicht past? Lees dan onze gids, waarbij we alle gezichtsvormen beschrijven. Hier zie je in één oogopslag welk model het beste bij jouw type gezicht past.

Vond je dit artikel interessant? Lees dan ook een van de volgende berichten:

De verschillen tussen multifocaal, bifocaal en varifocaal

multifocaal, bifocaal

Meer dan de helft van de Nederlanders draagt een bril of lenzen om een oogafwijking te compenseren. Voor de meeste mensen is dit hulpmiddel bedoeld om te zorgen dat ze beter zien op een langere afstand. Het minder goed zien op afstand wordt ook wel bijziendheid genoemd. Dit levert problemen op bij bijvoorbeeld autorijden, op het scherm of bord kijken in de klas of de tijd lezen op een klok.

Maar wanneer je ouder wordt, krijgen veel mensen echter ook problemen met het bekijken van dingen dichterbij hun ogen. Het niet goed kunnen zien op korte afstand wordt verziendheid genoemd. Denk maar eens aan het lezen van een boek, de tablet of smartphone. Gelukkig zijn er voor het compenseren van verziendheid speciale lenzen en brillen te koop bij specialisten zoals leesbrilhuis.nl.

Het is echter nog niet altijd even makkelijk om een geschikte bril te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit multifocale, bifocale en varifocale glazen om de verziendheid te compenseren. Maar wat zijn de overeenkomsten en nog belangrijker de verschillen tussen deze typen glazen? Op deze pagina vertellen we je alles wat je hier over moet weten.

multifocale bril

Foto: www.unsplash.com

Bifocale glazen

Nagenoeg alle mensen van boven de 40 krijgen vroeg of laat te maken met verziendheid. Je gaat dan steeds minder goed zien op korte afstand van je ogen. Vaak wordt dit probleem verholpen met een leesbril, maar als je ook al een bril hebt tegen bijziendheid is een leesbril niet heel praktisch. Je moet dan namelijk telkens wisselen van bril wanneer je van veraf naar dichtbij gaat kijken of andersom. Bifocale glazen zijn in dit geval een geweldige oplossing.

Deze glazen bestaan eigenlijk uit twee delen: een voor veraf en een voor dichtbij. De sterkte van de glazen wordt dus aangeduid met twee cijfers: een cijfer achter een – teken en een cijfer achter een + teken. De bifocale glazen hebben een kenmerkend ‘half maantje’ aan de onderkant van het glas. In dit deel zit de grootste plus-sterkte waardoor je goed dichtbij kunt zien, handig voor het lezen van de krant of het kijken op een smartphone. De bovenkant van het glas is juist meer gericht op het kijken over langere afstand. Het wordt daarom ook wel eens gezegd dat er bij een bifocale bril een klein leesbrilletje in je normale bril wordt gebouwd.

Wist je dat Leesbrilhuis.nl naast de bifocale leesbrillen ook bifocale leeszonnebrillen verkoopt? Ideaal voor de zonnige dagen!

De bifocale glazen hebben ook een klein nadeel, de grens tussen het – en het plus gedeelte is namelijk heel abrupt. Soms kan het hierdoor lastig zijn om een voorwerp te zien dat op een middelgrote afstand staat. Dit is dan te ver om goed door het + gedeelte van de bifocale glazen te zien en juist te dichtbij voor het – gedeelte. Voor de meeste mensen leveren bifocale glazen in de praktijk echter nauwelijks problemen op. Bovendien hebben ze als voordeel dat ze goedkoper zijn dan multifocale of varifocale glazen.

Multifocale en varifocale glazen

Als je op zoek bent naar glazen die op iedere afstand het optimale zicht bieden, zijn multifocale of varifocale glazen wat je nodig hebt. Multifocale en varifocale glazen zijn hetzelfde maar de termen worden vaak allebei gebruikt. Deze brillenglazen hebben net als bifocale glazen een deel dat meer geschikt is voor veraf kijken en een deel dat beter zicht biedt op korte afstand. Net als bij de bifocale glazen zit het deel met de – sterkte voor bijziendheid bovenin de bril en het + gedeelte onderin de bril.

bifocale leesbril 2 3

Foto: www.unsplash.com

Het belangrijkste verschil met bifocale glazen is dat er bij multifocale of varifocale glazeb geen abrupte maar een vloeiende overgang is tussen deze delen. De sterkte van dit soort glazen neemt van boven naar beneden geleidelijk toe. Hierdoor zie je geen ‘half maantje’ meer in de glazen en kun je ook op de middelgrote afstand goed zien. Het grote voordeel van multifocale oftewel varifocale glazen is dan ook dat ze het best mogelijke zicht bieden op alle afstanden.

Bij leesbrilhuis.nl kun je zowel multifocale/varifocale als bifocale glazen op maat laten slijpen. Je kunt de glazen laten plaatsen in allerhande hippe monturen van merken als Calvin Klein, Porsche, Frank and Lucie, Ray-Ban en I Need You. De leesbrillen, multifocale en bifocale brillen zijn bij leesbrilhuis.nl altijd van goede kwaliteit en scherp geprijsd.

Hopelijk ben je na het lezen van dit blogartikel meer te weten gekomen over de verschillen tussen multifocaal, bifocaal en varifocaal. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Welke brillendoekjes zijn het best?

Een bril is iets wat heel gemakkelijk snel vies kan worden, maar hoe kan je jouw bril nou het beste schoonmaken? Op deze pagina bespreken we welke brillendoekjes je het best kunt gebruiken om je bril te reinigen.

Welke brillendoekjes zijn het best?

cleaning glasses

De bril is een hulpmiddel dat waarschijnlijk al sinds de dertiende eeuw wordt gebruikt om beter te kunnen zien. Er bestaan brillen die helpen tegen bijziendheid, oftewel slecht zicht in de verte, en brillen die helpen tegen verziendheid,  slecht zicht dichterbij het oog. De sterkte van de glazen in de bril wordt uitgedrukt met een cijfer. In het geval van bijziendheid komt dit cijfer na een -teken terwijl er bij verziendheid een +teken voor staat. Brillen zijn niet alleen handig om goed te kunnen zien.

Tegenwoordig zijn er door de vele verschillende monturen enorm veel hippe brillen die worden gebruikt als modieuze accessoire. Er zijn steeds meer mensen die zelfs een bril dragen zonder sterkte, puur omdat het zo’n mooi accessoire kan zijn.

Volgens officiële cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek droeg in 2012 maar liefst 57% van de Nederlanders geregeld een bril. Een bril is dus op meerdere manieren nuttig. Het helpt veel mensen om beter te zien en bovendien is het een fraaie toevoeging aan je verschijning.

trendy glasses

Foto: www.unsplash.com

Maar een bril is natuurlijk wel iets dat snel en makkelijk vies kan worden. Wanneer je vuil of vettigheid op je brillenglazen hebt kan je zicht belemmerd worden en dat is natuurlijk erg onhandig en vervelend. Ook je montuur kan soms vies worden en heeft dan ook regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Maar hoe kun je jouw bril dan het beste schoonmaken? Op deze pagina bespreken we welke brillendoekjes je het best kunt gebruiken om je bril te reinigen.

Wat je niet moet gebruiken

Voordat we je vertellen wat voor brillendoekjes je wel kunt gebruiken, bespreken we eerst even kort wat je beter niet kunt doen om je bril schoon te maken. Een eerste gedachte wanneer je bril erg vies is, kan misschien zijn hem even af te spoelen onder de hete kraan. Het is echter een slecht idee om je bril met kraanwater af te spoelen omdat de kalk in dit water je bril kan beschadigen. Als je bril echt heel vies is doordat hij bijvoorbeeld in het zand is gevallen, kun je hem wel beter eerst even afspoelen. Met een brillendoekje zal je in zo’n geval namelijk alleen het vuil in de glazen wrijven en daarom kun je hem beter eerst kort afspoelen onder de koude kraan.

Er zijn brillendoekjes verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Wanneer je graag vochtige brillendoekjes gebruikt moet je goed naar de samenstelling ervan kijken. Er zijn een groot aantal brillendoekjes die citroenzuur en/of alcohol bevatten. Hoewel de doekjes hierdoor lekker fris ruiken zijn deze stoffen schadelijk voor jouw bril. De bijtende stoffen zorgen er op de lange termijn namelijk voor dat jouw bril sneller zal slijten.

Ook bevatten veel brillendoekjes houtvezels die het glas van jouw bril kunnen beschadigen. Lees dus voordat je een vochtig brillendoekje gebruikt goed wat er precies voor stoffen in zijn verwerkt. Veel mensen maken hun bril ook wel eens schoon met een kledingstuk zoals een hemd of T-shirt. Dit is ook niet zo’n goed idee omdat de viezigheid in de kleding krassen op jouw bril kan maken. Maar wat moet je dan wel gebruiken om je bril goed schoon te maken?

De beste brillendoekjes

Hoewel ze makkelijk in gebruik zijn en effectief hun werk lijken te doen, zijn vochtige brillendoekjes op de lange termijn dus niet de beste keuze voor jouw bril. De beste brillendoekjes zijn de klassieke doekjes die je vaak bij een bril of brillendoos krijgt. Deze doekjes zijn gemaakt van microvezel, een combinatie van nylon en polyester met een hoge dichtheid. Door deze hoge dichtheid (vezels dunner dan een mensenhaar) kunnen de microvezel brillendoekjes vuil eenvoudig absorberen van jouw bril. Doordat de doekjes zacht en soepel zijn, schuren ze niet over je bril en laten ze dus geen schade achter.

cleaning glasses

Foto: www.unsplash.com

Er is geen vochtig schoonmaakmiddel nodig bij het gebruik van de microvezel brillendoekjes, het doekje zelf kan alle vetvlekken weghalen. Als je toch graag wat meer gebruikt dan de droge doekjes, kun je bij de opticien om speciale brillenpoetsspray vragen. Er is nog een belangrijk punt dat je in de gaten moet houden bij microvezeldoekjes: ze kunnen namelijk wel vies worden doordat ze vuil absorberen. Voor het beste resultaat moet je dit soort doekjes dan ook regelmatig wassen.

Was het microvezeldoekje op 60 graden in een wasnetje. Laat vervolgens het doekje aan de lucht drogen en strijk het niet!

Na de wasbeurt is het microvezeldoekje weer als nieuw te gebruiken. Je kunt vaak jaren doen met de doekjes maar als je eens toe bent aan een nieuwe kun je deze vaak voor een paar euro krijgen bij je opticien. Onthoud dus dat je jouw bril het best schoon kunt maken met de vertrouwde microvezel brillendoekjes van de opticien! Het is handig om altijd zo’n doekje bij je te hebben om je bril snel en effectief schoon te maken.

Hopelijk ben je meer te weten gekomen over welke brillendoekjes nou het beste voor jouw bril zijn. Wil je meer lezen over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Wat zijn nachtzichtbrillen?

Met een nachtzichtbril kun je zoals de naam al een beetje verklapt beter zien in het donker. Hierdoor kun je beter zien en dus veiliger rijden. Maar wat zijn nachtzichtbrillen nou precies en hoe werken ze? In deze blog vertellen we je er alles over.

Wat zijn nachtzichtbrillen?

nachtbril

Je hebt vast wel eens gehoord van een nachtzichtbril. Nachtzichtbrillen winnen de laatste tijd namelijk enorm aan populariteit. De brillen zijn ook wel bekend onder de naam contrastbril of nachtbril. Dit type brillen worden met name gekocht door automobilisten die het niet zo prettig vinden om in het donker te rijden.

Met een nachtzichtbril kun je zoals de naam al een beetje verklapt beter zien in het donker. Hierdoor kun je beter zien en dus veiliger rijden. Om deze reden worden nachtzichtbrillen dan ook aanbevolen door de Verkeersinformatiedienst. Maar wat zijn nachtzichtbrillen nou precies en hoe werken ze? Deze vragen beantwoorden we op deze pagina alvorens in te gaan op de voordelen van de nachtzichtbril.

Wat is een nachtzichtbril?

Een nachtzichtbril is een bril met meestal gele glazen die ervoor zorgt dat je meer contrast kunt zien. Vage objecten en contouren worden hierdoor een stuk helderder zichtbaar. Dit maakt dat het autorijden in het donker met een nachtzichtbril een stuk veiliger en prettiger wordt. Maar je kunt een nachtbril ook gebruiken als je om een andere reden goed wilt kunnen zien in het donker.

Denk aan een rondje wielrennen in de avond of het spotten van vogels of vliegtuigen bij weinig licht. Een nachtzichtbril is eigenlijk voor iedereen die baat heeft bij goed zicht in de avond en nacht een aanrader. Het is dus zeker niet zo dat alleen mensen die nachtblindheid hebben een nachtzichtbril kunnen gebruiken.

nachtbril meisje

Foto: www.unsplash.com

Hoe werkt een nachtzichtbril

Zoals je misschien wel weet, bestaat het zichtbare licht uit verschillende kleuren die samen bepalen wat je ziet en in welke kleur je dat ziet. Een belangrijke kleur in dit licht is blauw: dit licht wordt vaak veel gebruikt in beeldschermen maar ook in autolampen omdat het zeer helder is. Dit licht zorgt echter vaak voor een hinderlijke schittering en is bovendien vermoeiend voor onze ogen. Om deze reden zijn er al blauw licht filters voor bijvoorbeeld smartphones maar worden ook nachtzichtbrillen gemaakt.

TIP: Zit jij veel achter een beeldscherm? Bescherm dan je ogen tegen het blauwe licht door een computerbril te dragen.

De gele glazen van de nachtzichtbril filteren het blauwe licht en zorgen er zodoende voor dat je scherper kunt zien in het donker. De schittering die blauw licht veroorzaakt in een donkere omgeving wordt door de bril weggenomen. Hierdoor zie je meer contrast en kun je beter zien waar de verschillende zaken op de weg zich bevinden. Het verbeterde zicht zorgt ervoor dat je sneller kunt reageren op onverwachte situatie.

De voordelen van een nachtzichtbril

Een nachtzichtbril heeft dus als belangrijkste voordeel dat schitteringen verdwijnen en je dus beter kunt zien in het donker. Maar er zijn nog een aantal voordelen waar je zelf misschien niet direct aan zou denken.

 • Een van de grote voordelen van een nachtzichtbril is het feit dat wegmarkeringen duidelijker zichtbaar worden wanneer je de bril op hebt. Voor veel mensen is het lastig om in het donker de wegmarkeringen te onderscheiden maar met een nachtzichtbril is dit bijna altijd een fluitje van een cent.
 • De lichten van tegenliggers of lichtreclames zijn geen hinderlijke lichtbronnen meer met een nachtzichtbril. De bril neutraliseert deze lichten en zorgt dat ze duidelijk maar niet hinderlijk zichtbaar zijn.
 • De nachtzichtbril zorgt niet alleen voor beter zicht in het donker, ook bij lastige weersomstandigheden zoals mist, harde regen of sneeuw kun je met de bril op beter zien. Je zult merken dat de contouren in deze weersomstandigheden met de nachtzichtbril een stuk scherper worden.
 • Er zijn tegenwoordig ook nachtzichtbrillen op sterkte te bestellen. Deze brillen zorgen voor een nog beter zicht tijdens bijvoorbeeld autorijden. Ook wanneer je een minimale oogafwijking hebt zoals -0.5 kun je met een nachtzichtbril op sterkte nog veiliger autorijden.

Koop hier jouw nachtbril!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over nachtzichtbrillen. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Hoe ontstaan droge ogen en hoe voorkom je het?

Drogen ogen, haast iedereen heeft er wel last van. Maar hoe ontstaan drogen ogen nou precies en hoe kun je ze het beste voorkomen zonder je ogen te beschadigen. Je leest het allemaal in deze blog over hoe ontstaan droge ogen en hoe voorkom je het.

Hoe ontstaan droge ogen en hoe voorkom je het?

palmeren

Droge ogen, haast iedereen heeft er wel eens last van. Officieel is het zelfs de meest voorkomende oogaandoening die er is. Het komt dus heel vaak voor en het is vaak dan ook niets om je zorgen over te maken, maar het kan als je er vaak last van hebt wel een heel vervelend kwaaltje zijn.

Door droge ogen kun je gevoelig worden voor licht, wat wazig zicht hebben of last hebben van oogleden die aan elkaar plakken wanneer je knippert. Het is al met al gewoon behoorlijk hinderlijk om last te hebben van droge ogen. Maar hoe ontstaan droge ogen nou eigenlijk? En wat kun je zelf doen om te voorkomen dat je last krijgt van droge ogen? Dat leggen we je hieronder allemaal uit!

two different eyes 1

Foto: www.unsplash.com

Ontstaan van droge ogen

Droge ogen worden in de regel veroorzaakt doordat je ogen niet genoeg traanvocht aanmaken of doordat het traanvocht dat je aanmaakt van onvoldoende kwaliteit is. Hier kunnen allerlei lichamelijke oorzaken aan ten grondslag liggen:

 • Verstopte traanklieren
 • Te weinig aanmaak van traanvocht
 • Oogziektes
 • Ontsteking van oogleden of oog
 • Verouderingsproces
 • Beschadiging van oog
 • Verandering in de hormoonhuishouding (bijvoorbeeld de menopauze)

Dit zijn de meest voorkomende lichamelijke oorzaken van droge ogen. Als je langere tijd last hebt van droge ogen is het een goed idee om je te laten onderzoeken door een specialist. Zo kan worden vastgesteld of je geen last hebt van beschadigingen of ziektes aan het oog. In de meeste gevallen zal er echter iets minder ernstigs aan de droge ogen ten grondslag liggen. Het is ook goed mogelijk dat het ongemak wordt veroorzaakt door externe factoren zoals:

 • Rook
 • Luchtvervuiling
 • Bijwerkingen van medicijnen
 • Lenzen dragen
 • Lange tijd lezen of kijken naar een beeldscherm (een computerbril of leesbril kan helpen dit probleem te verhelpen)
 • Airconditioning
 • Allergieën
 • Te weinig knipperen
 • Droge lucht

Voorkomen en verhelpen

Voorkomen is beter dan genezen en daarom bespreken we eerst hoe jij droge ogen kunt voorkomen. De oorzaken van buitenaf die hierboven zijn opgesomd kun je meestal vrij eenvoudig voorkomen. Als je bijvoorbeeld droge ogen krijgt als bijwerking van een medicijn kun je bij de huisarts vragen om andere medicijnen. Als je weet dat je gevoelig bent voor droge ogen kun je sowieso altijd het beste eerst de bijsluiter lezen voordat je medicijnen gebruikt. Wanneer droge ogen een van de mogelijke bijwerkingen is kun je dan om andere medicijnen vragen.

Ook wanneer je meer dan 2 uur per dag naar een beeldscherm kijkt kun je last van drogen ogen krijgen, een computerbril beschermt je ogen tegen het blauwe licht van een beeldscherm en voorkomt droge ogen.

Een andere goede tip om droge ogen te voorkomen is het doorluchten van je woning en slaapkamer. Ook kan het verhogen van de luchtvochtigheid in een ruimte door bijvoorbeeld waterbakken aan de radiatoren een effectieve manier zijn om droge ogen te voorkomen. Daarnaast moeten stoffige en/of rokerige ruimtes worden vermeden wanneer je geen last wil krijgen van droge ogen.

Mocht je droge ogen krijgen als gevolg van een allergische reactie, dan is het aan te raden uit te zoeken waar je precies allergisch voor bent. Vervolgens kun je het contact met datgene waarvoor je allergisch bent vermijden of vragen om medicijnen tegen de allergie. Verder zijn algemene tips als gezond eten, genoeg water drinken en voldoende slapen ook van invloed op het vochtgehalte in je ogen. Tenslotte is het ook een aanrader om veel te knipperen met je ogen om droge ogen te voorkomen.

Ondanks de vele manieren om het te voorkomen zijn droge ogen nog steeds een veelvoorkomend probleem, maar gelukkig is het ongemak meestal vrij eenvoudig te verhelpen. De methode die het vaakst wordt toegepast om droge ogen te verhelpen zijn oogdruppels. Deze werken als een soort kunstmatige tranen om het vochtgehalte in jouw ogen op peil te houden. De oogdruppels krijg je voorgeschreven door de huisarts of oogarts en mag je meestal maar een bepaalde periode gebruiken.

Oogdruppels

Foto: www.unsplash.com

Meestal zijn na deze periode de klachten verdwenen en maken jouw ogen weer genoeg traanvocht aan. Als je langere tijd last hebt van droge ogen is het wel echt belangrijk om een specialist te bezoeken. Het kleine probleem kan op de lange termijn namelijk wel degelijk schadelijk zijn voor je ogen.

Hopelijk ben je na het lezen van dit blogartikel meer te weten gekomen over hoe droge ogen ontstaan en hoe je het kan voorkomen. Wil je nog meer lezen over brillen? Bekijk dan ook eens onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Wordt mijn computerbril vergoed door de werkgever?

Moet jij voor je werk vaak urenlang achter een beeldscherm werken, dit is niet heel goed voor je ogen. Een computerbril beschermd je ogen tegen het blauw-licht dat in beeldschermen zit, maar krijg je zo’n bril vergoed van je baas? Lees het in deze blog.

Wordt mijn computerbril vergoed door de werkgever?

computerbrillen

Een groot aantal mensen brengt tegenwoordig meer dan de helft van zijn dag door achter een beeldscherm. Dit kan zijn doordat ze voor hun werk met de computer actief zijn maar ook door de grote rol die beeldschermen in onze vrije tijd spelen. Denk maar aan het kijken van een serie op je laptop, het scrollen door sociale media op je smartphone of het bekijken van sportwedstrijden op televisie.

Onze ogen zijn natuurlijk niet gemaakt om naar beeldschermen te kijken en hierdoor kunnen irritaties en serieuze klachten aan de ogen ontstaan. Deze klachten kunnen variëren van droge ogen, vermoeidheid en een brandend gevoel in de oogkassen tot hevige hoofdpijn. Met name bij mensen die dagelijks meer dan twee uur achter een beeldscherm zitten treden deze klachten op.

bril op kantoor

Foto: www.unsplash.com

Een computerbril of beeldschermbril is speciaal gemaakt om jouw ogen verlichting te bieden bij het kijken naar een beeldscherm. Het is een bril op sterkte die op maat wordt gemaakt afhankelijk van de afstand waarop jouw ogen zich meestal van het beeldscherm bevinden. Hierdoor zul je het beeldscherm een stuk scherper zien dan je gewend was en kun je ook papieren die op je bureau liggen weer beter lezen.

Behalve de ideale sterkte, hebben computerbrillen ook een filter voor blauw licht in de glazen. Doordat je minder blauw licht op je netvlies krijgt wordt de aanmaak van het slaaphormoon melatonine niet geremd door het beeldscherm. Hierdoor komen je ogen tot rust en zul je minder last hebben van vermoeidheid na een dag achter het beeldscherm. Dit klinkt natuurlijk allemaal heel aantrekkelijk. Maar als jij voor jouw werk de hele dag achter de computer moet zitten, is het dan niet de taak van jouw werkgever om zo’n bril voor jou aan te schaffen of te vergoeden? Op deze vraag gaan we hieronder verder over in.

Wanneer is een werkgever verplicht computerbril te vergoeden?

Om maar direct antwoord te geven op de vraag: ja, het is inderdaad in veel gevallen mogelijk om een computerbril vergoed te krijgen van je werkgever. Werkgevers zijn door de arbeidsomstandigheden of kortweg Arbowet verplicht om klachten aan de ogen bij werknemers zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk te voorkomen. Deze wet zorgt ervoor dat jij recht hebt op een oogonderzoek wanneer je merkt dat jouw zicht minder wordt.

Als de opticien of oogarts constateert dat een computerbril kan helpen tegen de klachten, dan moet jouw werkgever deze vergoeden. Vaak staat er wel een maximale vergoeding voor zo’n hulpmiddel in jouw contract of de arbeidsvoorwaarden. Er zijn sowieso een aantal algemene voorwaarden aan deze vergoeding verbonden.

 • Je moet iedere dag twee uur of langer werk achter de computer doen.
 • De computerbril moet daadwerkelijk een oplossing zijn voor jouw persoonlijke oogklachten en dit moet worden vastgesteld door een deskundige zoals een opticien of oogarts.
 • Voordat je de computerbril aanschaft moet je de voorwaarden met betrekking tot de vergoeding hebben besproken met jouw werkgever. Je kunt dus niet eerst een bril kopen en daarna pas aankloppen voor een vergoeding. Bij veel bedrijven en instanties ligt de maximale vergoeding rond de 200 euro, deze vergoeding kan vaak eens in de drie jaar worden uitgekeerd. Wanneer je al een bril of leesbril draagt kun je in veel gevallen ook aanspraak maken op een vergoeding.
werken met computerbril

Foto: www.unsplash.com

Extra fiscale informatie voor werkgevers

Wanneer je als werkgever de voorwaarden omtrent de vergoeding voor computerbrillen hebt bepaald, kun je achterblijven met de vraag: is de vergoeding voor de computerbril aftrekbaar van de belasting? Het is mogelijk om de computerbrillen van de belasting af te trekken, maar dan moet wel aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

 • De computerbril moet op de werkplek blijven en mag dus niet mee naar huis met de werknemer.
 • Wanneer de computerbril wel privé wordt gebruikt, moet de bril aantoonbaar meer dan 90% werkgerelateerd worden gebruikt om onbelast te kunnen worden aangeschaft.
 • De bril valt onder de werkkostenregeling als hij daarvoor wordt aangewezen en in dat geval wordt de waarde ervan op nul gewaardeerd voor de loonheffingen. Wanneer de beeldschermbril niet onder de werkkostenregeling wordt aangewezen wordt de prijs ervan gezien als loon in natura. In dit geval wordt er belasting geheven over de aankoopprijs van de computerbril.

Soorten en stijlen computerbrillen

Bij leesbrilhuis.nl kun je computerbrillen in alle soorten en maten vinden tegen de scherpste prijzen. We hebben beeldschermbrillen met standaardsterktes van +0.5 tot +3, maar de glazen kunnen natuurlijk ook op persoonlijke sterkte voor je gemaakt worden. Ook voor mensen die geen oogafwijking in de zin van een sterkte hebben, kunnen computerbrillen soms een uitkomst zijn. Deze mensen profiteren vooral van het blauwlichtfilter van de beeldschermbril. We verkopen daarom ook verschillende computerbrillen zonder sterkte.

Ook wanneer je geen oogafwijking hebt in de zin van een sterkte, helpt een computerbril je ogen beschermen middels een blauwlichtfilter!

Het ruime assortiment computerbrillen geeft je de keuze uit allerhande stijlen. Wil je bijvoorbeeld een beeldschermbril in een moderne stijl, dan zijn de brillen van Blueberry echt iets voor jou. Als je liever een iets meer retro montuur draagt kun je eens kijken naar de brillen van Frank and Lucie. Voor een sportieve look zijn de brillen van Readloop juist weer een echte aanrader. Met het handige selectiemechanisme in de webwinkel kun je brillen eenvoudig selecteren op stijl, merk, kleur of vorm. Zo kun je eigenlijk altijd wel een computerbril vinden die bij jouw wensen past. En in de meeste gevallen hoef je zelf niets bij te betalen voor de beeldschermbril omdat jouw werkgever een vergoeding geeft!

Shop hier jouw eerste computerbril!

Hopelijk ben je na het lezen van van dit blogartikel meer te weten gekomen over de vergoedingen van een computerbril door de werkgever. Wil je nog meer over brillen lezen? Bekijk dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

8 tips voor gezonde ogen

Sta jij wel eens stil bij de gezondheid van jouw ogen? Waarschijnlijk niet al te vaak. Toch zijn gezonde ogen niet zo vanzelfsprekend als veel mensen denken. Wanneer je de volgende 8 tips in gedachten houdt is het hebben en houden van gezonde ogen niet zo moeilijk meer.

8 tips voor gezonde ogen

eyes

Sta jij wel eens stil bij de gezondheid van jouw ogen? Waarschijnlijk niet al te vaak. Toch zijn gezonde ogen niet zo vanzelfsprekend als veel mensen denken. Ogen zijn vrij kwetsbaar en verdienen goede verzorging. Je hebt er immers maar twee en goed kunnen zien is belangrijk voor een goede gemoedstoestand en het functioneren in het dagelijks leven. Daarom zou je de gezondheid van jouw ogen wat ons betreft wat meer aandacht mogen geven.

Wanneer je de volgende 8 tips in gedachten houdt is het hebben en houden van gezonde ogen niet zo moeilijk meer. Natuurlijk kunnen oogafwijkingen en problemen bij iedereen voor komen maar deze tips helpen de kans daarop zo klein mogelijk te houden.

1. De zonnebril

Een belangrijke tip om goed voor je ogen te zorgen is het dragen van een zonnebril bij felle zon. Waar mensen zich tijdens een dagje zonnen vaak goed insmeren om voor hun huid te zorgen, vergeten ze soms goed voor hun ogen te zorgen.

TIP: Wist je dat je bij Leesbrilhuis.nl ook zonnebrillen op sterkte kunt kopen?

Wanneer jouw ogen regelmatig aan felle zon worden blootgesteld kan dit tot ernstige problemen zoals brandwonden op het hoornvlies en zelfs kanker in het oog leiden. Een goede zonnebril beschermt tegen deze aandoeningen en is bovendien een prettige manier om beter te kunnen zien wanneer de zon fel schijnt.

2. Stop met roken

Stoppen met roken is natuurlijk altijd een goed idee. Voor je algehele gezondheid, longen en huid is het ophouden met roken natuurlijk heel erg bevorderlijk. Maar dit is nog niet alles, voor je ogen is het stoppen met roken namelijk ook erg goed. Dit komt doordat de bloedvaten, dus ook die in je netvlies, beschadigd raken door roken. Wanneer je stopt met roken verkleint dat de kans op oogziektes en zul je minder vaak last hebben van droge ogen.

Zelfs wanneer je al jaren rookt kun je de gezondheid van jouw ogen dusdanig verbeteren als je stopt. Vanaf een aantal dagen nadat je bent gestopt met roken is de kans op oogziektes namelijk al een stuk kleiner.

roken is slecht voor je ogen

Foto: www.unsplash.com

3. Schermpauzes en positie

Er zijn tegenwoordig heel veel mensen die een groot deel van de dag naar een scherm kijken. In de ochtend even grondig je telefoon checken tijdens het ontbijt, vervolgens naar het werk om de hele dag achter de computer te zitten en daarna heerlijk op de bank een filmpje of serie kijken. Al dit turen naar een scherm is niet bevorderlijk voor onze ogen. Het levert niet direct beschadigingen aan je ogen op maar het zorgt wel voor droge en vermoeide ogen. Daarom is het aan te raden om regelmatig een schermpauze in te lasten wanneer je lang naar een scherm kijkt.

TIP: Ook het dragen van een computerbril helpt je ogen beschermen tegen het staren naar een beeldscherm.

Een goede regel om aan te houden is de 20/20/20 regel. Iedere 20 minuten dat je naar een scherm kijkt moet je gedurende 20 seconden naar een punt minstens 20 meter verderop kijken. Dit zorgt voor rust en hierdoor zul je gedurende de dag beter kunnen zien. Een ander aandachtspunt voor als je op je werk de hele dag naar een scherm kijkt is de positie van het beeldscherm. De beste afstand is 50 tot 70 centimeter van je ogen en net onder ooghoogte.

4. Negeer geen enkel oogprobleem

Je ogen zijn een dierbaar bezit en zo moet je ze dan ook behandelen. Als je een keer een vliegje in je oog hebt, laat daar dan een vriend of familielid naar kijken en probeer het er uit te spoelen. Ook wanneer er zand in je oog zit is het een goed idee om dit er uit te spoelen. Je kunt het best spoelen met water dat eerst gekookt is en vervolgens afgekoeld of met een zoutoplossing. Rode of droge ogen kun je verhelpen door oogdruppels. Voor jeukende ogen is koelen een goede manier om het oogprobleem zelf snel op te lossen. Mocht een klein probleem toch niet met deze behandelingen te verhelpen zijn, dan kun je het beste even een afspraak maken met de huisarts. Dit is ook verstandig wanneer je wazig ziet, donkere vlekken ziet of langere tijd overgevoelig bent voor licht.

Denk in ieder geval nooit dat een oogprobleem vanzelf weer over gaat, neem de tijd om na te gaan wat het kan zijn en hoe je het zelf kan behandelen of dat het toch echt noodzakelijk is om naar een dokter te gaan.

5. Laat je onderzoeken

In navolging van de vorige tip is het ook verstandig je ogen regelmatig te laten onderzoeken. Dit geldt niet alleen voor mensen met een oogafwijking maar ook voor mensen die geen bril of lenzen nodig hebben. Eens in de zoveel jaar een bezoekje aan de oogarts is een aanrader als je zuinig bent op jouw ogen. Zo kunnen oogziektes zoals glaucoom die voor jouzelf nauwelijks merkbaar zijn toch vroegtijdig worden opgespoord en behandeld. Een regelmatige check van jouw ogen zorgt ervoor dat je helemaal gerust kunt zijn.

oogcontrole

Foto: www.unsplash.com

6. Voeding

Je hebt vast wel eens gehoord dat wortels goed zijn voor je ogen. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine A die in de oranje groente zit. Deze vitamine is essentieel om je ogen gezond te houden en zit ook in boter, eigeel en volle zuivelproducten. Behalve de vitamine A helpen ook de antioxidanten met de naam carotenoïden in wortels om je ogen gezond te houden.

Maar er zijn nog veel meer voedingsmiddelen die helpen jouw ogen gezond te houden. Een andere stof die goed is voor de ogen is zink, dit vind je onder andere in noten en rundvlees. Maar je kunt ook citrusvruchten, volkoren producten en bladgroenten eten omdat deze de bloedcirculatie en daarmee de werking van de ogen bevorderen. Wie denkt dat je van spinazie alleen maar sterk wordt heeft het mis. Ook de luteïne in deze groente is namelijk heel goed voor je ogen. Om droge ogen te voorkomen is het binnenkrijgen van Omega 3 van groot belang.

wortels zijn goed voor je ogen

Foto: www.unsplash.com

7. Houd je lenzen schoon

Een voor de hand liggende maar o zo belangrijke tip voor de lenzendragers onder ons: denk om de hygiëne. Voordat je de lenzen in of uit doet moet je in ieder geval grondig je handen wassen. Ook is het verstandig om je lenzenbakje regelmatig schoon te maken en de lenzen niet langer dan de aanbevolen periode te dragen. Verder kun je beter niet zwemmen of slapen met lenzen in. Als je gevoelige ogen hebt is het ook aan te raden voor kwalitatief goede lenzen en lenzenvloeistof te kiezen. Dit kost misschien iets meer maar dat zijn je ogen dubbel en dwars waard.

8. Make-up

Deze tip is vooral voor vrouwen bedoeld maar daarom niet minder belangrijk. Wanneer je vloeibare make-up draagt rond je ogen is het belangrijk om goed op te letten. Er kunnen zich bacteriën nestelen in de make-up en daarom is het verstandig de make-up niet langer dan een half jaar in gebruik te hebben. Mocht je een infectie bij je ogen hebben dan kun je het best alle make-up die je in die periode hebt gebruikt rond je ogen weggooien. Je kunt jouw oog make-up ook beter niet met anderen delen om bacteriegroei te voorkomen.

Koop hier jouw leeszonnebril of computerbril en bescherm je ogen!

Ondanks dat je goed voor je ogen zorgt met deze tips, kun je natuurlijk altijd een oogafwijking ontwikkelen. Wanneer dat verziendheid is, moet je zeker eens bij leesbrilhuis.nl gaan kijken. Daar verkopen ze goede en mooie leesbrillen tegen een scherpe prijs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Wat is een bifocale bril?

Er zijn verschillende soorten oogafwijkingen zo kan je moeite hebben met het zien van dingen van dichtbij maar ook kan je moeite hebben met het zien van dingen van veraf. Een bifocale bril biedt een twee in een oplossing, lees er hier alles over een bifocale leesbril.

Wat is een bifocale bril?

leesbril op tafel

Er is gelukkig steeds meer aandacht voor een goede verzorging van de ogen. Je hebt er immers maar twee van en een goed zicht is in het dagelijks leven heel belangrijk. Vroeger liepen mensen vaak jarenlang met een oogafwijking, maar tegenwoordig gaan de meeste mensen direct naar de opticien als ze niet goed kunnen zien. Er zijn verschillende soorten oogafwijkingen en de bifocale bril biedt een 2-in-1 oplossing voor twee van deze oogafwijkingen.

Verschillende oogafwijkingen

De bekendste oogafwijking wordt bijziendheid genoemd en dit houdt in dat je van ver af niet goed kunt zien. Vaak treedt bijziendheid op vanaf een jaar of 10 en zal degene die er last van heeft een bril of lenzen gaan dragen.

De mate van bijziendheid en dus de sterkte van de glazen of lenzen wordt aangeduid met een -teken met een getal erachter. Een andere veelvoorkomende oogafwijking die vooral voor komt bij wat oudere mensen is verziendheid. Dit houdt in dat je veraf nog wel goed kunt zien maar dichterbij de ogen niet meer.

Verziendheid geeft hierdoor problemen met bijvoorbeeld lezen en kijken naar de smartphone. Voor deze oogafwijking kiezen de meeste mensen voor een leesbril die snel op en af kan worden gezet. Bij verziendheid wordt de sterkte van de glazen aangegeven met een +teken met een getal erachter. Verziendheid treedt vaak op bij mensen vanaf een jaar of 40 en wordt naarmate de jaren vorderen vaak erger.

Een veelzijdige oplossing

Het komt veel voor dat mensen zowel bijziend als verziend zijn. Omdat het vervelend is om steeds te moeten wisselen van bril is er een veelzijdige oplossing op de markt gebracht: de bifocale bril.

In het glas van deze bril zit een deel om de bijziendheid te compenseren en een deel om de verziendheid te compenseren. Zo kun je zowel veraf als dichtbij goed zien met deze bril als je over beide oogafwijkingen beschikt. Het gedeelte voor dichtbij zien zit vaak onder in de glazen waardoor het met een bifocale bril vaak nodig is een boek of krant wat lager te houden dan bij een leesbril het geval zou zijn.

TIP: Leesbrilhuis.nl verkoopt niet alleen bifocale leesbrillen maar ook bifocale zonnebrillen!

Er bestaan ook multifocale brillen waarbij de overgang tussen het – en + gedeelte wat geleidelijker is. Het voordeel van multifocale glazen of trifocale glazen ten opzichte van bifocale glazen zit hem in het feit dat je door die glazen ook optimaal kunt zien op een middenafstand van tussen de 40 en 80 centimeter. De extra werking van deze glazen is vergelijkbaar met het gebruik van een computerbril.

bifocale leesbril

Foto: www.pinterest.com

Bifocale bril kopen

Om te bepalen welke sterkte je nodig hebt is een bezoekje aan de opticien een must. Deze opticien zal ook bepalen wat voor type glazen je nodig hebt. Er zijn vier verschillende soorten bifocale glazen, namelijk: Round Segment, C Segment, D Segment en Executive glazen.

Soms kan het ook nodig zijn een multifocale bril te nemen, maar in veel gevallen volstaat een bifocale bril. Wanneer je de sterkte en het type glazen weet, kun je een bifocale bril gaan uitzoeken. Bij leesbrilhuis.nl kun je een groot aanbod aan mooie bifocale brillen vinden tegen scherpe prijzen. Er worden bifocale brillen verkocht van gerenommeerde merken als I Need You en Eyebobs. Ook bifocale zonnebrillen behoren tot het assortiment van deze uitgebreide webwinkel.

Je kunt niet alleen standaard bifocale brillen bestellen maar ook glazen op jouw gewenste sterkte laten slijpen. De op maat geslepen brillen worden binnen 5 tot 7 werkdagen geleverd terwijl de standaard brillen al na twee werkdagen bij jouw huis worden bezorgd.

TIP: Wanneer je er voor kiest om een bril op jouw gewenste sterkte te laten slijpen is het niet meer mogelijk om de bril te retourneren.

Voor vragen of advies kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Mailen kan naar Info@leesbrilhuis.nl of via het contactformulier op onze website. Ook zijn we telefonisch bereikbaar, op werkdagen van 09:00 tot 17:00 op het nummer 026-3638459.

Een bifocale bril is voor veel mensen een ideale oplossing voor twee oogafwijkingen!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over bifocale brillen. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Palmeren – wat is het en hoe doe je het?

Heb je last van vermoeide of overspannen ogen Dr. Bates heeft een manier gevonden waardoor je gemakkelijk je ogen kan laten ontspannen, deze manier heet ook wel palmeren. In deze blog vertellen we je van alles over palmeren.

Palmeren – wat is het en hoe doe je het?

palmeren

De hele dag door hebben onze ogen veel te verduren, hierdoor kan je al snel last krijgen van vermoeide of overspannen ogen. Dr. Bates heeft een manier gevonden waardoor je gemakkelijk je ogen kan laten ontspannen, deze manier heet ook wel palmeren. In deze blog vertellen we je alles over palmeren.

Wat is palmeren?

Palmeren is een oefening die is uitgevonden om je ogen te laten ontspannen. Je doet dit door je handen op je ogen te leggen, zodat je al het licht van buitenaf uitsluit

Waarom palmeren?

Palmeren brengt vele voordelen met zich, het is namelijk een oefening die ervoor zorgt dat je ogen rust en ontspanning krijgen. Het mooie aan deze oefening is dat wanneer je hem goed uitvoert ook de rest van je lichaam zal ontspannen.

Alle voordelen van palmeren:

 • Verhelpt droge ogen
 • Verbeterd zicht
 • Ontspant de ogen
 • Verbeterde concentratie

Palmeer als volgt;

Palmeren is een oefening die iedereen heel gemakkelijk thuis of op het werk kan uitvoeren. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een plek waar je rustig kunt zitten en je ellebogen rustig kunt neerleggen, bijvoorbeeld aan een bureau. Draag je een bril? Doe deze dan af, want tijdens deze oefening zit die alleen maar in de weg.

palmeren

Foto: www.rasterbril.nl

Begin als eerst met het warm wrijven van je handen, maak daarna twee kommetjes. De kommetjes die je gevormd hebt met je handen leg je op je ogen met je vingers schuin over het midden van je voorhoofd. Steun met je ellebogen op bijvoorbeeld een bureautafel waardoor het niet zwaar is om je handen voor een aantal minuten op je ogen te houden. Neem langzaam diepe ademhalingen in en uit en ontspan je ogen. Probeer dit een aantal minuten vol te houden, hoe langer je deze oefening ontspannen voortzet hoe beter.

Zie hier een instructievideo;

Wanneer palmeren

Aan palmeren zit geen tijd gebonden, je kan het op ieder moment van de dag doen. Zo kan je het bijvoorbeeld doen voordat je gaat slapen, je ogen raken dan ontspannen waardoor je ook dieper kunt slapen. Bij het maken van je huiswerk, wanneer je een lastige vraag hebt waar je even niet uit komt, bij het lezen van een boek of tijdens de reclames wanneer je televisie aan het kijken bent.

Ook zou je er gewoon een gewoonte van kunnen maken, door het met regelmaat te doen. Hoe vaker je palmeert, hoe beter de resultaten zullen zijn.

Tip: Wanneer je ook van plan bent om palmeren, let er wel op dat je het ergens doet waar je ontspannen kunt zitten met je hoofd en rug rechtop. 

Hopelijk ben je na het lezen van dit blogartikel meer te weten gekomen over palmeren. Wil je ook meer weten over leesbrillen? Lees dan ook eens andere blogs.

Jonger lijken met een bril

Onze ogen worden ouder en dat betekent voor de meesten dat het dragen van een bril noodzaak begint te worden. Veel mensen zien erg op tegen het moeten dragen van een bril omdat zij er oud uit zien. Dit hoeft echter niet zo te zijn! Lees dit artikel zodat je met de juiste bril zelfs jaren jonger kan lijken.

Wat te doen tegen vermoeide ogen?

We gebruiken onze ogen de hele dag door, maar soms gebruiken we ze zo lang dat ze moe en zwaar aan beginnen te voelen. Maar als je met de juiste manier omgaat met je vermoeide ogen kun je de klachten verhelpen, gebruik de tips uit deze blog.

Wat te doen tegen vermoeide ogen?

leesbril op tafel

We gebruiken onze ogen de hele dag door, maar soms gebruiken we ze zo veel dat ze moe en zwaar aan beginnen te voelen. Het hebben van vermoeide ogen is vervelend en brengt vaak ook nog meer problemen zoals hoofdpijn en concentratieproblemen met zich mee. Als je op de juiste manier omgaat met je vermoeide ogen kun je de klachten verhelpen. Gebruik onze tips om te verhelpen dat jouw ogen vermoeid raken en voorkom klachten.

Meest voorkomende oorzaken van vermoeide ogen

De meest voorkomende oorzaak van vermoeide ogen is het langdurig bezig zijn met dezelfde activiteit. Er zijn verschillende activiteiten die vermoeide ogen kunnen veroorzaken. Als je te lang achter een beeldscherm werkt, is de kans groot dat je vermoeide ogen krijgt. Ook het lang lezen van een boek kan vermoeide ogen veroorzaken.

tired eyes

Foto: www.unsplash.com

De ruimte waarin jij je bevindt

Vermoeide ogen kunnen ook veroorzaakt worden door de ruimte liggen waarin je je bevindt. Zo is het niet heel fijn voor je ogen om in een ruimte met airco of centrale verwarming lang te moeten inspannen. Ook kan het dragen van een bril met verkeerde sterkte vermoeide ogen opwekken, dit komt omdat je je dan als nog moet inspannen met kijken. Wil je checken of jouw sterkte nog wel klopt? Doe hier de Leesbril sterkte test.

De meest voorkomende symptomen van vermoeide ogen:

 • Tranende of droge ogen;
 • Branderig gevoel in je ogen;
 • Kijken in het licht is lastig;
 • Zie je dubbel;
 • Pijn in of rond om je ogen;
 • Minder scherp zicht;
 • Zie je wazig;
 • Last met scherpstellen van je ogen.

TIP: doe je ogen even dicht en daarna weer open. Voelt dit als verlichting, dan weet je dat je ogen vermoeid zijn. Herhaal dit proces een aantal maal om je ogen tot rust te laten komen.

Tips tegen vermoeide ogen

Vermoeide ogen is iets wat je op heel veel verschillende manieren al kunt oplossen. De meest simpele manier is dat je genoeg slaap pakt. Wanneer je lichaam vermoeid is door onvoldoende slaap, zijn je ogen dat vanzelfsprekend ook.

Zit je lang achter een computer? Probeer een computerbril

Vermoeide ogen ontstaan vaak op het werk. Zo zijn er heel veel mensen die de hele dag op een kantoor zitten achter een beeldscherm.

Heb je een kantoorbaan of zit je vaak langdurig achter een beeldscherm? Probeer dan iedere twee uur even pauze te nemen van je beeldscherm. Ook voldoende licht bij het lezen van papier en beeldscherm helpt. Is het lastig om tijdens het werk aan voldoende licht en rust te komen, dan zou je ook een computerbril kunnen aanschaffen. Deze brillen zijn speciaal gemaakt om je ogen te beschermen tegen het blauw lichtfilter van beeldschermen.

TIP: wist je dat er speciale beeldschermbrillen zijn voor mensen die langdurig achter de computer zitten? Deze brillen filteren het blauwe licht; de oorzaak van vermoeide ogen. Bekijk hier alle computerbrillen of lees onze blog voor meer informatie over computerbrillen.

Train je ogen!

Vergeet niet om regelmatig met je ogen te blijven knipperen, dit voorkomt drogen ogen. Mensen die vaak lang achter een beeldscherm zitten vergeten onbewust te knipperen.

Ook kan je je ogen heel gemakkelijk trainen, waardoor ze minder snel vermoeid zullen raken. Het gaat als volgt. Je begint met je wijsvinger op enkele centimeters van je gezicht te houden. Blijf strak kijken naar je wijsvinger en strek langzaam je arm uit. Kijk vervolgens naar een punt dat nog verder weg ligt. Richt je blik vervolgens weer op je wijsvinger en breng die langzaam terug naar je gezicht. Herhaal deze oefening meermaals.

Ga de frisse buitenlucht in

Ondank de kou buiten blijft verstandig om regelmatig naar buiten te gaan. Al is het maar een klein rondje in de pauze. Het belangrijkste is dat je zo veel mogelijk daglicht probeert mee te pakken. Niet alleen is daglicht erg goed voor je ogen, ook kunnen je ogen even tot rust komen wanneer ze buiten zijn en niet naar een scherm hoeven te staren.

vitamine A is goed voor de ogen

Foto: www.unsplash.com

Denk aan je vitaminen

Het is heel belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Voor je ogen is vitamine A erg van belang. Wanneer je hier te weinig van binnenkrijgt kan het in een extreem geval leiden tot nachtblindheid. Vitamine A zit onder andere in vis, boter, wortelen, spinazie en lever. Ook kan je vitamine A pillen kopen bij iedere drogisterij.

Heb je het vermoeden dat de vermoeidheid komt omdat jouw bril niet de juiste sterkte heeft? Dan is het verstandig om even langs de oogarts of opticien te gaan. Zij kunnen de juiste sterkte aanmeten.

TIP: Ga jij liever niet gelijk naar een opticien of oogarts, test dan zelf je ogen met onze online oogtest.

Contact met de huisarts

Wees er alert op dat je ogen een zeer gevoelig orgaan zijn. Twijfel dan ook niet om contact met de huisarts of opticien op te nemen wanneer deze tips je niet helpen.

Ken jij mensen die vaak vermoeide ogen hebben? Deel dit bericht en help hen hiermee!

Lenzenvloeistof vergeten. Wat moet je doen?

lenzen vergeten?

Meer dan 60% van de Nederlanders draagt regelmatig een bril of lenzen om zo goed mogelijk te kunnen zien. Contactlenzen zijn met name onder jongeren een populaire manier om een oogafwijking te compenseren. Ongeveer 12% van de Nederlanders draagt lenzen tegenover zo’n 57% brildragers en onder jongeren ligt dit percentage nog een stuk hoger. Met zulke aantallen kan het weleens voorkomen dat je bij een tripje je lenzenvloeistof vergeet. Gelukkig zijn er handige oplossingen voor. Lees dit artikel en kom erachter hoe je jouw lenzen goed kan onderhouden, wanneer je deze een keer vergeet.

Veel mensen vinden het een groot voordeel dat lenzen anders dan een bril zelf niet zichtbaar zijn. Je kunt contactlenzen dragen zonder dat het opvalt en zo toch weer goed zien zonder dat je uiterlijk hierdoor verandert. Ook kan het erg handig zijn dat lenzen niet in de weg zitten tijdens het sporten. Denk maar eens aan voetballen of hockeyen met een bril op, onhandig en zelfs onveilig. Daarom dragen ook topsporters zoals Novak Djokovic en Cristiano Ronaldo lenzen.

vrouw met lenzen

Foto: www.unsplash.com

Het dragen van lenzen heeft veel voordelen. Zonder dat het opvalt verbeter jij je zicht en hierom is het een perfect alternatief op de bril. Het nadeel van het dragen van lenzen is dat je ze meestal dagelijks in en uit moet doen. Hierbij heb je hulpmiddelen nodig zoals een lenzenbakje en lenzenvloeistof. Deze hulpmiddelen kun je natuurlijk wel eens vergeten wanneer je op vakantie gaat of ergens anders slaapt. Maar wat kun je dan het beste doen als je jouw lenzenvloeistof niet bij je hebt?

Probeer toch lenzenvloeistof te bemachtigen

Het klinkt als een no-brainer maar veel mensen vergeten het. Als je onverwacht bij vrienden blijft slapen of gewoon je lenzenvloeistof vergeten bent, is het altijd de beste optie om toch lenzenvloeistof te proberen te regelen. Zoals gezegd dragen veel mensen contactlenzen en misschien is er wel een van deze lenzendragers in de buurt. Vraag je vrienden of familieleden en hun huisgenoten of buren of iemand misschien lenzenvloeistof voor je te leen heeft.

Het lijkt misschien een rare vraag om aan buren te stellen maar lenzendragers zullen je meestal maar al te goed begrijpen en willen helpen! Anders kun je ook in nachtwinkels of tankstations proberen om lenzenvloeistof te kopen. Zeker in tankstations is het vaak te verkrijgen. Lenzenvloeistof is niet voor niets speciaal gemaakt voor het bewaren en indoen van lenzen en is dan ook verreweg de beste optie voor deze doeleinden.

Schaam je niet om bij iemand om lenzenvloeistof te vragen. In bijna elk huishouden is er wel iemand met lenzen!

Lenzenvloeistof reinigt de lenzen en zorgt dat jouw lenzen goed blijven en je ogen niet beschadigen. Probeer dus als het mogelijk is om toch lenzenvloeistof te scoren waar jij je lenzen in kan bewaren. Het is wel mogelijk om je lenzen te bewaren in andere vloeistoffen maar dit zal wel een stuk minder resultaat opleveren dan normale lenzenvloeistof.

Andere opties om lenzen te bewaren

De eerste optie waar je aan denkt en die je wellicht ook wel eens hebt gebruikt is water. Toch is het absoluut niet aan te raden om gewoon kraanwater in jouw lenzendoosje te doen. De lenzen zullen het vuil uit dit water namelijk opnemen en hierdoor alleen maar viezer worden in het bakje. Als je de lenzen een tijdje in gewoon kraanwater laat liggen zullen ze zelfs geel uitslaan en zal het opnieuw indoen erg pijnlijk worden.

tap water

Foto: www.unsplash.com

Als je geen andere optie hebt moet je het zuiverst en schoonst mogelijke water gebruiken. Om dit te verkrijgen is het verstandig om het water eerst te koken. Het meest zuivere water is gecondenseerd en dit kun je dus het best gebruiken om je lenzen te bewaren. Je verkrijgt dit water door een glazen schaaltje of potje in het kokende water te laten drijven. Dit schaaltje of potje zal zich vervolgens langzaam vullen met gecondenseerd water dat je na het afkoelen voor je lenzen kunt gebruiken.

Als je geen andere optie hebt dan water, gebruik dan het schoonst mogelijke water. Kook het water in dat geval eerst.

Als je harde lenzen hebt kun je ze ook ergens droog bewaren op een veilige plek en de volgende dag weer in doen. Zachte lenzen kun je als het niet anders kan ook sporadisch een nachtje inhouden. Denk er wel om dat je de volgende dag indien mogelijk de lenzen alsnog uit doet om je ogen wat zuurstof te geven.

Het is al met al niet optimaal om zonder lenzenvloeistof te zitten wanneer je onderweg bent. Zorg om dit probleem te voorkomen dat je altijd een klein flesje lenzenvloeistof in je tas hebt. Deze kleine flesjes krijg je vaak wanneer je een pakket lenzenvloeistof besteld bij de opticien.

Ook is het handig om een extra fles lenzenvloeistof te hebben staan op plekken waar je regelmatig overnacht, bijvoorbeeld bij je vriend of vriendin of ouders. Het is ook handig om een bril mee te nemen als je die hebt, zodat je een alternatief hebt voor de lenzen.

Nog een andere handige tip: als je jouw lenzenbakje bent vergeten kun je ook shotglaasjes gebruiken om je lenzen in te bewaren. Zorg er wel voor dat je een herkenningspunt op of onder een van de glaasjes legt zodat je weet welke lens in welk oog hoort.

We lezen op internet wel eens dat je lenzen in speeksel zou kunnen bewaren. Doe dit echter nooit. De bacteriën in speeksel kunnen namelijk zeer schadelijk zijn voor de lenzen en daarmee ook voor je ogen.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over wat je kan doen als je je lenzenvloeistof bent vergeten. Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen die weleens zijn lenzenvloeistof vergeet.

 

Succes!

Zijn goedkope leesbrillen slecht voor je ogen?

leesbril op jongen

Hyperopie of verziendheid is een oogaandoening die vaak voor komt bij oudere mensen. Het betekent dat je zicht dicht bij je ogen niet zo goed is. Het kan voor komen dat je moeite hebt met lezen, schrijven of naar een computerscherm kijken wanneer je last hebt van verziendheid. Vaak treed verziendheid op vanaf een jaar of 40 à 50 en wordt het naarmate de jaren vorderen iets erger.

Gelukkig is verziendheid vrij eenvoudig te verhelpen met een leesbril of multifocale glazen. De mate van verziendheid wordt aangeduid met een +teken met een getal erachter. Vaak begint het bij +0.5 en de wat sterkere leesbrillen hebben een sterkte van bijvoorbeeld +3 of +4. Het prettige aan leesbrillen is dat je ze vaak voor een klein bedrag bij de drogisterij of supermarkt kunt kopen. Maar zijn deze goedkope leesbrillen wel zo goed voor je ogen? Brengen ze geen schade toe aan de ogen? Of kun je echt beter kiezen voor een wat duurdere leesbril van een specialist zoals leesbrilhuis.nl? In deze tekst geven we je het antwoord op deze vraag.

Schadelijk of niet?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: goedkope leesbrillen zijn niet direct schadelijk of slecht voor de ogen. Voor mensen die de leesbril maar zelden of bijna niet gebruiken kan een goedkope leesbril prima volstaan. Het is ook een handige optie als je op vakantie of een andere trip jouw eigen kwaliteitsleesbril bent vergeten en voor een paar dagen wil vervangen. Om deze reden zijn de wat voordeligere leesbrillen ook opgenomen in het assortiment van leesbrilhuis.nl.

leesbril met menu kaart

Als je de leesbril vaak gebruikt en zo goed mogelijk zicht wil door de leesbril, kunnen we echter toch aanraden om een wat duurder exemplaar aan te schaffen. De goedkopere brillen zijn zo voordelig omdat ze op zeer grote schaal zijn gemaakt. De brillen zijn gemaakt van goedkopere materialen en bij de productie wordt er van een gemiddeld oog uit gegaan met een bepaalde sterkte. Dit gemiddelde oog bestaat echter haast niet waardoor deze goedkope brillen vaak niet goed bij jouw oog passen. Tenzij je heel veel geluk hebt, komt het bijna niet voor dat beide ogen dezelfde afwijking hebben die ook nog eens precies op een heel of half punt uitkomen. Het feit dat de bril niet goed bij jouw ogen past zorgt weer voor vermoeide en gespannen ogen. En dat is nog niet het enige: onderzoek heeft uitgewezen dat bij veel goedkopere leesbrillen uit drogisterijen en supermarkten de glazen niet even ver van de neus af staan of de afstand tussen de centra van de glazen te groot is. Hierdoor ontstaat nog meer spanning op de ogen en zal je zicht mogelijk zelfs verslechteren.

Hoewel er dus geen directe schade aan de ogen ontstaat is het af te raden om voor langere tijd een goedkope leesbril te dragen. Als je er toch voor kiest om een goedkopere leesbril aan te schaffen omdat je deze zelden gebruikt, willen wij je graag aanraden om de bril in de winkel te passen en te proberen hoe het lezen van een tijdschrift of iets dergelijks gaat. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de minst slechte leesbril voor jouw ogen te pakken hebt!

Waarom een duurdere leesbril?

In plaats van een goedkope leesbril kun je beter kiezen voor een kwaliteitsbril van een specialist als leesbrilhuis.nl. Het grote verschil zit hem natuurlijk in de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Een wat duurdere leesbril van een goed merk als Porsche Design of Ray-Ban is een garantie voor een montuur van topkwaliteit. Deze brillen zijn gemaakt om lang mee te gaan en dagelijks te gebruiken.

Je kunt de duurdere leesbrillen kopen met een vaste sterkte maar het is uiteraard ook mogelijk om glazen op maat te laten slijpen. Zo heb je de zekerheid dat de leesbril helemaal bij jouw ogen past en jou helpt zo goed mogelijk te zien zonder enige schade aan de ogen toe te brengen. Een leesbril op maat laten maken kan bij leesbrilhuis.nl al binnen 5 tot 7 werkdagen. Zo heb je in een week de leesbril die helemaal op jouw ogen is afgestemd al op de deurmat liggen.

Tip: Kies voor een bril met op maat geslepen glazen, dit is ontspannend voor je ogen voor een optimaal gebruik!

Met een duurdere en kwalitatief hoogwaardige leesbril geef je jouw ogen de bril die ze verdienen. Deze bril kun je zonder problemen iedere dag gebruiken en bovendien zien ze er vaak ook nog erg modieus uit. Waarom zou je genoegen nemen met een minder zicht als je de leesbril lange tijd vaak wilt gebruiken? Op naar de opticien voor een professionele oogmeting en bestellen maar die goede leesbril van leesbrilhuis.nl! Een goedkope leesbril die in de buurt van jouw sterkte komt is een uitstekende reservebril om achter de hand te hebben maar het is echt beter hem niet te vaak te dragen.

Shop hier jouw kwalitatief hoogwaardige leesbril!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over de verschillen tussen een goedkope en duurdere leesbril. Wil je nog meer weten over brillen? Lees dan ook onze andere blogs.

Wat zijn computerbrillen?

computerbril

We kijken met z’n allen steeds meer naar beeldschermen. Veel mensen zitten voor hun werk veel achter de computer, en ook in onze vrije tijd brengen we heel wat tijd achter het beeldscherm door. Onze ogen zijn natuurlijk niet gemaakt om de hele dag naar een scherm te staren; veel mensen krijgen hier dan ook last van. Een mooie oplossing hiervoor is de computerbril.

Er zijn veel beroepen waarbij je verplicht een veiligheidsbril op moet om je ogen te beschermen tijdens het werken, maar ook met een kantoorbaan is het belangrijker dan je wellicht nu denkt. Met een computerbril of beeldschermbril bescherm je jouw ogen tijdens het werken achter een beeldscherm. Een computerbril is speciaal bedacht om de nadelige gevolgen van het langdurig kijken naar een scherm te verminderen. We vertellen je hier graag meer over computerbrillen.

computerbril

Heb ik een computerbril nodig?

Bijna iedereen zit tegenwoordig wel een aantal uur per week achter een beeldscherm. Maar wanneer zit je zoveel achter de computer dat je een computerbril nodig hebt? Het is lastig om op deze vraag een duidelijk antwoord te geven, omdat ogen nou eenmaal verschillen.

Over het algemeen wordt als richtlijn aangehouden dat mensen die meer dan twee uur per dag achter een beeldscherm zitten beter een computerbril kunnen dragen. Deze richtlijn zegt wel iets maar je kunt beter zelf in de gaten houden of je last krijgt van oogklachten door het vele kijken naar een beeldscherm.

Het risico op oogklachten door het langdurig kijken naar een beeldscherm neemt vanaf een leeftijd van rond de 40 jaar toe. De meest voorkomende klachten door veelvuldig naar beeldschermen staren zijn droge en vermoeide ogen. Ook gevoeligheid voor licht en klachten aan nek, hoofd of rug kunnen een signaal zijn dat je een computerbril kunt gebruiken. Als je twijfelt of je een computerbril nodig hebt, is het een aanrader om je ogen te laten testen bij de opticien of oogarts.

Tip: Ga jij liever niet gelijk naar een opticien of oogarts, test dan zelf je sterkte met onze online oogtest.

Wat is een computerbril precies?

Een computerbril is een bril met speciaal geslepen glazen, die ervoor zorgen dat je een beter en scherper zicht hebt op het beeldscherm. De bril werkt vaak het best wanneer je zo’n 40 tot 80 centimeter van je scherm zit. De precieze afstand tot het beeldscherm is belangrijk voor de manier waarop de glazen geslepen worden.

Een computerbril is enigszins te vergelijken met een leesbril maar zeker niet hetzelfde. Een leesbril is bedoeld voor het optimaal zien op een afstand van een centimeter of 30 van de ogen. Voor een computerbril is de afstand met het optimale zicht een stuk verder. Daarnaast verschillen de sterktes vaak tussen de beeldscherm en leesbril van een persoon.

Computerbril

Bron: pearle.nl

Als je veel achter de computer zit is het dan ook niet verstandig het bij een leesbril te houden om het beeldscherm goed te kunnen zien. Het dragen van een leesbril of multifocale bril tijdens langdurig werk kan zelfs tot een slechte houding en daardoor rug- en nekklachten leiden. Als je last hebt van klachten door ouderdomsverziendheid en vaak achter een beeldscherm moet werken, zijn werkgevers in Nederland volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit verplicht een computerbril te verstrekken. Dit geeft wel aan dat het menens is met de voordelen van een computerbril voor de ogen.

De voordelen van computerbrillen

We zetten hieronder de voordelen nog eens op een rij om je een overzicht te geven van de pluspunten van het dragen van een computerbril.

> Rust voor je ogen

Het belangrijkste voordeel van het dragen van een computerbril is natuurlijk de rust die het je ogen geeft. Hierdoor zullen jouw ogen minder snel vermoeid raken en zul je ook minder snel last hebben van droge of tranende ogen.

> Beter zicht op het beeldscherm

De computerbril heeft niet alleen positief effect op de gesteldheid van jouw ogen maar zorgt ook dat je beter kunt zien. Door de computerbril zul je het beeldscherm beter kunnen zien en hierdoor prettiger en efficiënter kunnen werken. Het voorover hangen en met je neus op het beeldscherm zitten is verleden tijd.

> Houding

Doordat je een beter zicht op het beeldscherm hebt zal ook jouw houding achter de computer verbeteren met een computerbril. Deze verbeterde houding resulteert in een kleinere kans op rug- en nekklachten en ook hoofdpijn.

Als je door al deze voordelen enthousiast bent geworden moet je zeker eens op de computerbrillen afdeling van Leesbrilhuis.nl kijken. Hier verkopen we namelijk computerbrillen van populaire merken als Read Loop, Blueberry en Croon tegen hele scherpe prijzen. De brillen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hippe stijlen.

Shop hier jouw eerste computerbril!

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over computerbrillen. Zijn jij en je collega’s ook toe aan bril op kantoor? Stuur dit artikel door naar hen!

Welke leesbrillen zijn er?

Welke leesbrillen zijn er?

Veel mensen zien een leesbril als een saai object wat zij tegen hun wil in moeten dragen. Toch hoeft een leesbril niet altijd saai te zijn. Leesbrilhuis biedt een enorm assortiment aan trendy brillen van diverse soorten merken, vormen en kleuren. Maar welke leesbrillen zijn er eigenlijk? In deze blog lees je welke verschillende leesbrillen er zijn.

Een multifocaal of bifocale bril?

Voor mensen die dichtbij niet meer scherp kunnen zien zijn er normale leesbrillen voorzien van een plus sterkte. Er zijn natuurlijk ook genoeg mensen die zowel veraf als dichtbij niet scherp kunnen zien. Voor deze mensen zijn bifocale of multifocale brillen een oplossing. Bij deze brillen loopt de sterkte van boven naar beneden, waarbij je dus boven in de verte kan kijken en onderin het leesgedeelte zit. Super handig! Het verschil tussen multifocaal en bifocaal is dat bij bifocaal er een duidelijke scheidingslijn zit tussen boven en beneden, terwijl het bij multifocaal geleidelijk overloopt.

Een multifocale of bifocale bril koop je wanneer je van zowel dichtbij als veraf niet goed meer ziet.

De Computerbril – bescherming tegen beeldscherm

Een leesbril is niet alleen handig om scherper te zien, maar kan ook als bescherming werken. De computerbrillen van onder andere Frank and Lucie, Blueberry en Croon zijn voorzien van een blauw licht filter. Deze blauw licht filter beschermt je ogen tegen de UV-straling die af komt van je beeldscherm. We worden vandaag de dag erg veel blootgesteld aan de deze straling en dus is het belangrijk dat we onze ogen hiertegen beschermen. De straling kan zelfs zorgen voor branderige ogen, traanogen of zelfs hoofdpijn.

Welke bril past bij jouw gezicht?

Op Leesbrilhuis.nl heb je keuze uit allerlei soorten vormen leesglazen. Het kan niet gek genoeg. Rechthoekig, rond, ovaal, piloot, vierkant of vlindervormig. Het mooie is dat je dus de leesbril kan vinden die perfect past bij je gezicht. Vind je dit lastig in te schatten? Dan kan je altijd om advies vragen bij Leesbrilhuis.

Weet jij niet zo goed welk model bij jouw gezicht past lees dan het artikel welke leesbril past bij mijn gezicht. 

Meer dan 35 verschillende merken

Leesbrilhuis is het bewijs dat leesbrillen niet saai zijn. Het biedt maar liefst meer dan 35 merken waaruit je je ideale leesbril kan kiezen. Ray-Ban, Frank and Lucie, Proximo, Eyebobs, I Need You, Calvin Klein en nog veel meer! Van spotgoedkoop tot aan de wat duurdere modellen, je krijgt altijd waar voor je geld. Er wordt bij Leesbrilhuis veel waarde gehecht aan de prijskwaliteit verhouding.

Leeszonnebril voor bescherming tegen de zon

Je kent het probleem wel. je wilt in de zomer een lekker boek kunnen lezen in de zon, maar tegelijkertijd je ogen ook beschermen tegen de zon. Dat is geen enkel probleem met de zonneleesbrillen van Leesbrilhuis.nl. Je kunt alles op scherpte zien en bent ook beschermd voor het felle licht van de zon. Het is ook nog mogelijk bij sommige leesbrillen om Clip-on zonneglazen apart bij de leesbril te krijgen. Zo hoef je niet steeds te switchen van leesbril naar zonnebril.

Andere accessoires

Naast de leesbrillen zijn er ook nog een groot aantal accessoires verkrijgbaar die handig zijn voor bij de leesbril. Zo krijg je vaak een hoesje al bij de aankoop van een leesbril. Maar er zijn bijvoorbeeld ook leuke brilkettinkjes verkrijgbaar voor bij de leesbril. Of wat dacht je van een klassieke monocle! Leuk als cadeau? Bekijk het allemaal op Leesbrilhuis.nl

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog meer te weten gekomen over welke leesbrillen er allemaal zijn. Wil je nog meer weten over brillen bekijk dan nog dan ook nog onze andere blogs.

Hoe snel wen je aan een nieuwe leesbril?

Hoesnelwenjeaaneennieuweleesbril 3

Heb je recentelijk een nieuwe leesbril gekocht? Wanneer je een nieuwe leesbril hebt waar je nog niet bekend mee bent is het logisch dat je er even aan moet wennen. Zeker als je überhaupt nog nooit een leesbril hebt gedragen. Er zullen een aantal dingen zijn waaraan je dan zal moeten wennen. Hieronder een overzicht wat er kan gebeuren.

Hoezo zie ik niet meteen scherp?

Het is heel gebruikelijk dat je na aankoop van een leesbril niet meteen haarscherp alles ziet. Dit komt doordat de ogen een moment moeten wennen aan de hulp die ze krijgen van de leesbril bij het scherp stellen. Raak vooral niet in paniek, dit is zeer normaal. Wacht het 2 tot 3 weken af, dan zal het waarschijnlijk wel weg zijn. Is dat niet het geval, kijk dan nog eens of je wel de juiste sterkte hebt gekozen. Bij het gebruik van een dikker of dunner glas kan het ook in het begin onwennig zijn. Bij dunner glas kan er bijvoorbeeld lichte verkleuring te zien zijn. Ook dit is slechts in het begin.

Tip: wees niet te gehaast met het trekken van conclusies van je nieuwe bril, je ogen hebben tijd nodig om te wennen!

Multifocale leesbril

Een multifocale leesbril is een leesbril die geschikt is voor zowel dichtbij kijken als veraf. Dit zorgt ervoor dat het leesglas geleidelijk van boven naar beneden overloopt in sterkte. Dit is in het begin heel erg wennen en kan raar aanvoelen. Als je loopt lijkt het misschien alsof je ergens vanaf loopt. Dit zal na verloop van tijd minder worden en je ogen zullen wennen aan de multifocale leesbril.

Multifocale brillenglazen zijn brillenglazen waarmee men niet alleen veraf en dichtbij maar ook op alle tussenliggende afstanden goed kan zien. Een multifocaal glas heeft geen abrupte overgang tussen het leesgedeelte en het verafgedeelte. Lees meer op Wikipedia.

Kriebel aan de neus?

In het begin kan het zijn dat de leesbril bij de neus nog niet helemaal lekker zit. Het kan zijn dat de leesbril te strak zit of juist te los. Dit hoeft niet meteen een probleem te zijn. Het kan goed dat je nog even moet wennen aan het nieuwe model. Als dit vervelend blijft is het bij sommige leesbrillen mogelijk om een nieuwe losse neusbrug te bestellen. Zo zijn bij Leesbrilhuis.nl voor de leesbrillen van Porsche design en Jaguar verschillende losse neusbruggen verkrijgbaar.

Een keer iets anders proberen

Het leuke bij Leesbrilhuis, is dat er een grote variëteit is aan leesbrillen. Dit betekent dat klanten ook vaak wat anders willen proberen. De stap van een grote Wayfarer van Ray-Ban naar een look-over van Porsche Design is bijvoorbeeld vrij groot. Maak je niet druk als het dan even duurt voordat de leesbril lekker zit. Over het algemeen kan het voor alles wel een weekje duren voordat het als gegoten zit.

Toch niet echt kunnen wennen?

Geen enkel probleem. Leesbrilhuis helpt je graag aan een leesbril die perfect voor je is. Stuur dus kosteloos je leesbril terug (Let op: niet wanneer de leesbril speciaal voor jouw is ingeslepen) en neem zowaar nodig contact met Leesbrilhuis op om je ideale leesbril te vinden. Onze experts geven je graag advies en gaan op zoek naar de leesbril die bij je past!

Voor vragen kun je altijd mailen naar info@leesbrilhuis.nl of op werkdagen bellen tussen 09:00 en 17:00 naar 026-3638459.

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 568 reviews.