Ray-Ban leesbril

Bij leesbrilhuis.nl verkopen we leesbrillen van meer dan 40 topmerken. Een van deze merken is het wereldberoemde brillenmerk Ray-Ban. Dit merk is niet alleen populair op het gebied van zonnebrillen maar ook brillen met normale glazen en leesbrillen behoren tot het assortiment van Ray-Ban. Voor we vertellen welke modellen leesbrillen je van Ray-Ban bij ons kunt kopen zullen we een korte geschiedenis van het bedrijf geven.

Over Ray-Ban

Het merk Ray-Ban werd in de jaren dertig opgericht, oorspronkelijk voor het maken van militaire brillen voor vliegers. De militaire piloten ondervonden in de jaren dertig steeds meer hinder van laaghangende zon in hun ogen. Ray-Ban maakte brillen voor deze piloten en deze zonnebrillen werden al snel ook door de modieuze niet-piloten opgepikt. Het belangrijkste doel van deze brillen was het uitbannen van zonnestralen, dit is dan ook wat Ray-Ban letterlijk betekent. Het eerste model dat Ray-Ban maakte werd de iconische Aviator pilotenbril. Na de Tweede Wereldoorlog werden de Ray-Ban zonnebrillen enorm populair. Ze werden namelijk geassocieerd met de heldhaftige daden van de Amerikaanse luchtmacht. Ray-Ban bleef het huismerk van het Amerikaanse luchtmacht tot en met het jaar 1999. In dat jaar werd Ray-Ban overgenomen door het Italiaanse Luxottica group.

Onze modellen

Behalve de iconische Aviator heeft Ray-Ban nog een aantal modellen die iedere modeliefhebber bekend voor zullen komen. Een van de modellen is de trendy Wayfarer. Dit is qua leesbrillen momenteel het populairste montuur van Ray-Ban. De Wayfarer leesbril is beschikbaar in verschillende kleuren zoals zwart en havanna. Een ander mooi Ray-Ban leesbril model in ons assortiment is The New Wayfarer of de RX5184. Dit model is gebaseerd op de klassieke Wayfarer maar heeft een moderne makeover gehad. The New Wayfarer is erg populair en staat voor een nonchalante maar verzorgde look. Voor wie liever een iets kleinere leesbril heeft is de Ray-Ban RX5206 een geschikt model. De bril is niet groot maar het zwart-rode design met graffiti achtige elementen maken het toch een zeer modieus model. Alle prijzen op onze site zijn inclusief BTW en het op sterkte brengen van de leesbril. Bij de Ray-Ban modellen zit ook een Ray-Ban brillenetui en poetsdoekje inbegrepen.

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 579 reviews.