Vette vingers, stofdeeltjes en huidschilfers. Dit is slechts een kleine greep uit de vele manieren waarop jouw bril vies wordt. Elke brildrager kampt met dit probleem. Om dan toch je zicht te verbeteren worden er vaak spullen binnen handbereik gebruikt om de bril schoon te maken. Echter heeft dit veel effect op de levensduur van jouw bril. Daarom hebben wij hieronder wat do’s en don’ts opgeschreven zodat jij vanaf nu op de juiste manier jouw bril schoonmaakt.

Do’s

1. Gebruik een brillenreiniger

Een van de beste oplossingen om jouw bril goed te reinigen, is het gebruiken van een reinigingsspray. In een vorige blog hebben we uitgelegd hoe je zelf gemakkelijk een brilreiniger kunt maken. Mocht je geen tijd hebben, kun je altijd nog even snel langs een opticien gaan.

Zelf brillenreiniger maken? Lees hier hoe, het is super gemakkelijk!

2. Gebruik een microvezeldoekje

Geen tijd om jouw bril grondig schoon te maken? Je kunt er dan voor kiezen om snel een doekje over je glazen heen te halen. Gebruik daarvoor altijd een schoon microvezeldoekje. Gebruik GEEN tissues of keukenpapier om glazen schoon te maken. Deze producten bevatten houtvezels die krassen kunnen veroorzaken.

Je bril schoonmaken – de do’s and don’ts

Foto: www.twitter.com

3. Ultrasoon bad

Wil je jouw bril echt goed reinigen? Gebruik dan een ultrasoon bad. Een ultrasoon bad is een machine die door middel van geluidsgolven brillen en/of sieraden kan reinigen.

De machine wordt aangestuurd door hoge trillingen die ervoor zorgen dat er drukspanning ontstaat. Door de drukspanning ontstaan er tienduizenden luchtbelletjes die door de geluidsgolven in elkaar klappen. Het reinigingsmiddel zorgt ervoor dat al het vuil los wordt geweekt. Na het gebruik van een ultrasoon is je bril weer helemaal schoon.

Nu zul je denken: wat moet ik met zo’n duur apparaat? Dat hoeft echter niet meer. Een ultrasoon bad koop je namelijk al voor ongeveer €30.

Ultrasoon bad

Foto: http://schoonmaken.autnov.ru/ultrasoon-reinigen-bril/

Tip: Wist je dat? Een ultrasoon bad is een stuk goedkoper dan je denkt. Voor een paar tientjes haal je deze al in huis.

Don’ts

1. Heet water

Vermijd het schoonmaken met heet water! Temperatuurwisselingen kunnen schadelijk zijn voor de coating. De coating bestaat namelijk uit verschillende laagjes die anders reageren op temperatuurwisselingen. Gebruik daarom altijd lauw water om je bril af te spoelen.

Je bril schoonmaken – de do’s and don’ts

Foto: https://www.wikihow.com

2. Schadelijke schoonmaakmiddelen

Gebruik geen andere middeltjes dan een brilreiniger om jouw bril te reinigen. Agressieve stoffen zoals alcohol, glasreinigers en andere huishoudelijke schoonmaakmiddelen, kunnen zowel de glazen als het montuur beschadigen.

3. Let op met het neerleggen

Leg je bril nooit neer op de glazen, dit kan zorgen voor krassen. Zorg ervoor dat als je je bril niet draagt, je deze opbergt in een brillenkoker. Op deze manier is de bril goed beschermd tegen beschadigingen en tegen stof!

Nu je hebt gelezen hoe je jouw bril moet schoon maken, hopen we dat het ook meer effect zal hebben op de levensduur van je glazen. Mocht je toch toe zijn aan een nieuwe bril? Bekijk dan snel onze leesbrillen!

Bekijk hier al onze leesbrillen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Een reactie op “Je bril schoonmaken – de do’s and don’ts

  1. Patrick De Schutter zegt:

    Mijn bril is ooit gereinigd met een ultrasoon reiniger en mijn glazen waren klaar voor de vuilbak. Het waren kunststofglazen van ZEISS met een super ontspiegeling. Wat zou er fout zijn gegaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.