Het lijkt misschien een fabeltje dat brildragers daadwerkelijk slimmer zijn dan de gemiddelde mens. De studiebol met bril die dagelijks met zijn neus in de boeken zit. De kwaliteit van je ogen heeft toch niks met je intelligentie te maken?

Onderzoek naar intelligentie van brildragers

Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications heeft ontdekt dat het dragen van een leesbril geassocieerd is met hogere klasses van intelligentie. In de studie analyseerden onderzoekers van de Universiteit van Edinburgh  de genetische gegevens van meer dan 300.000 mensen tussen de 16 en 102. Zij kwamen tot de conclusie dat brildragers wel degelijk intelligenter zijn. De onderzoekers toonde aan dat intelligente mensen 30% meer kans hebben op genen die verband houden met een slecht gezichtsvermogen.

Mensen die hele dagen met hun neus in een boek door brengen, hebben hogere gevallen van bijziendheid (bijziendheid is een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen op afstand scherp te zien). Deze correlatie is niet onopgemerkt gebleven en mensen die een bril dragen zullen daarom eerder als intelligent worden gezien.

download 1

Foto: Thinkstock

Uitstraling

Uit onderzoek blijkt ook dat je door het dragen van een bril intelligenter bent. Je wordt  als slimmer, eerlijker en betrouwbaarder gezien. Dit is een van de redenen waarom advocaten hun cliënten een bril laten dragen tijdens een proces. Zoals advocaat Harvey Slovis in het New York magazine zei:” Een bril verzacht hun uiterlijk, zodat ze niet in staat lijken om een misdaad te begaan. Ik heb zaken gehad waar er ongelofelijk veel bewijs was, maar mij cliënt droeg een bril en werd vrijgesproken. De bril creëert een soort onuitgesproken nerd-verdediging.’ Nu lijkt ons dit wel erg overdreven maar het zal wel degelijk iets bijdragen in hoe men naar je kijkt.

Tip: wist je dat wij een gids hebben geschreven waarin we uitleggen welke bril geschikt is voor jouw gezicht?

Wist je dat?

Zoals al eerder gezegd doet het dragen van een vlot montuurtje ontzettend veel met de uitstraling van een persoon. Hieronder zijn 5 weetjes opgesteld.

  • Symmetrische gezichten worden aantrekkelijker gevonden. Een bril kan je hierbij helpen want de glazen wekken de illusie van een symmetrisch gezicht.
  • Een bril interesse wekt interesse op bij andere mensen. Mensen met een bril worden over het algemeen mysterieuzer gezien; wat trouwens een aantrekkelijke eigenschap is.
  • Een net montuur heeft veel invloed op jouw eerste indruk? Eerste indrukken zijn nou eenmaal belangrijk. Het dragen van een bril zal je zeker doen laten opvallen tussen de menigte.
  • Een bril kan de gezichtskenmerken van een persoon versterken. De gezichtsstructuur wordt verbeterd. De juiste brilontwerpen kunnen zelfs een zwakke neus, kin of bovenlip compenseren. Lees hiervoor de gids met adviezen.
  • Wist je dat personen die een bril dragen leergieriger overkomen?

Kort samengevat, brildragers worden over het algemeen anders waargenomen. Brillen zijn een modeaccessoire om intelligenter over te komen. Het helpt je bij het achterlaten van een goede indruk. Draag daarom een bril tijdens een sollicitatiegesprek, een goede bril kan namelijk het verschil maken!

Bronnen:
https://aplus.com/a/people-with-glasses-hotter-and-more-successful
https://www.quora.com/Does-wearing-glasses-make-a-man-look-more-attractive
https://www.theguardian.com/science/2018/may/30/glasses-smarter-study-intelligence-bad-eyesight-link-health-benefits

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van leesbrilhuis.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 578 reviews.